Nyt kontordomicil for Kimbrer Computer

Symfonisk forvandling af rå industrilokaler til åbent kontorlandskab

Se mere

Nyt kontordomicil for Kimbrer Computer

Symfonisk forvandling af rå industrilokaler til åbent kontorlandskab

Realiseret

2019

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Generende støj er en udfordring på mange arbejdspladser og kan koste dyrt i både sygedage og nedsat produktivitet. Eksempelvis har forskere ved DTU vist, at arbejdsevnen ved støj på kontoret kan forringes med 10-15 procent. Og skal man udføre komplekse opgaver som fx komplicerede udregninger i støjende omgivelser, stiger fejlraten med op mod 35 procent.

Det stiller høje krav til akustikken, især når tidligere industrilokaler forvandles til moderne kontormiljøer med bevarelse af det rå look. Derfor valgte man at styre efterklangstiden i lokalerne med akustikflåder, da en 2500 kvadratmeter lagerbygning ved Aars blev omdannet til nyt kontordomicil for Kimbrer Computer.

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

De projekttilpassede Rockfon akustikflåder giver en god rumakustik i lokalerne uden at gå på kompromis med det rå design, som bygherre ønskede. Akustikflåderne er nedhængt fra lofterne, så man kan se helt op til de tekniske installationer nede fra gulvet. Deres hvide overflader gør, at de står knivskarpt frem, og man har derfor også brugt dem til at markere zoner med arbejdspladser. Da flåderne nemt kan flyttes rundt via skinnesystemet, opnåede man en høj grad af fleksibilitet, fx hvis lokalefordelingen senere skal ændres.

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse

Arkitekternes afsæt for designet af de nye kontorlokaler har været kontrast og balance i møderne mellem det rå og det rene, varme og kulde, det industrielle og det naturlige, lyst og mørkt osv. Derfor er den tidligere lagerbygnings betonbjælker og betongulvene bevaret, og der er samtidig tilføjet elementer af blandt andet asketræ. Hele bygningens førstesal er omdannet til kontorlandskab med møderum, kantine, lounge-område og et åbent atrium. En langsgående akse markeret med trægulv opdeler kontoret og markerer desuden både bar, atrium, møderum og en alkove. Der er også opsat træpaneler, hvor vægge og lofter mødes, ligesom der er anvendt asketræslister på atriets base.

Yderligere information om projektet

https://www.rockfon.dk/om-os/nyheder/2019/god-akustik-i-kimbrer-computer-kontordomicil/

Sted

Messevej 12
9600 Års