fbpx

Nyrnberggade 33

Læs projektets egen beskrivelse

Den Flyvende Kuffert er en selvejende institution for børn i alderen 0-6 år, som bor i en gammel fabriksbygning fra 1941 opført af Philips A/S. I slutningen af 1990’erne blev produktionen flyttet og Børneringen købte ejendommen. Institutionen kunne udvide på 1., 2. og 3. sal, mens stueplan i henhold til lokalplanen var udlagt til ”let industri” og derfor lå uudnyttet hen.
Det var en meget stor bygning, som kunne rumme mange flere børn, men med et alt for lille udeareal. Bygningens oprindelige formål havde ikke været institution, og indretningen var utidssvarende. Børneringen ønskede at renovere og energioptimere bygningens ydere skal, så den kunne fremstå moderne, energirenoveret og tilpasset institutionens behov. Renoveringen skulle koncentrere sig om facade, vinduer og tag. SBS rådgivning fik opgaven og entreprenør Ole Jepsen A/S blev valgt til hovedentreprisen. Ifm. tagrenoveringen skulle den oprindelige tagkonstruktion fjernes og der skulle gøres klar til etablering af legeplads på taget, som supplement til friarealet på terræn.
Bygningen var langt fra nutidens energikrav. Derfor blev der arbejdet med en udvendig facadeisolering som efterfølgende blev pudset op og samtidigt nye lavenergivinduer, samt nyt tag med isolering af tagkonstruktionen. Samlet set er ejendommens energiklasse flyttet fra F til C.
Den pudsede facade blev en flot funkis grøn og med tilladelse fra Center for Bydesign blev Børneringens logo tegnet op på facaden i to mørkegrønne toner. Logoet består af 8 barneansigter, som former en ring. For at logoet skulle fylde på facaden blev hvert ansigt tegnet op med en diameter på ca. 2,3 meter, og logoet blev foldet omkring bygingen, så det er synligt fra flere retninger.
Bygningen har efter renoveringen fået det udtryk vi håbede på, og sender et klart signal om en grøn institution – en markant bygning i et spændende hjørne af amager – uden at slippe historien af syne!

Parter bag projektet

Den Flyvende Kuffert, institution i bygningen
Børneringens Fond, ejer
Sbs rådgivning a/s, rådgiver for ejer
Ole Jepsen a/s, hovedentreprisen

Sted

Nyrnberggade 33
2300 København S

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2