fbpx

Norsmindevej 200

Læs projektets egen beskrivelse

Norsmindevej 200 er en ombygning af og tilbygning til en eksisterende villa. Alle facader og tagflader er ombygget med nye vinduesnicher og store udkragede kviste i tagfladen. Taget er listetækket med sort tagpap, der står skarpt uden udhæng. Facaderne er vandskuret, og

der er tilføjet nye kobbertagrender. Tilbygningen er opført i forlængelse af det oprindelige hus, som er opført i én etage. Overgangen mellem husets tagterrasse og have er udført som en græsbeklædt rampe. Stueetagen i det oprindelige hus er åbnet, så der er skabt direkte forbindelse mellem de enkelte rum rundt omkring en kerne med udluftning og skorsten. Rummet åbner sig mod den nye tilbygning, hvor et stort ovenlys sætter fokus på det nye badeværelse, som står frit i rummet som en kube.

Overetagen er indrettet med en række værelser i åben forbindelse og med en hems øverst. Tre store dobbeltdøre, ovenlys og store vinduer i gavlen giver tilsvarende et overdådigt lys i overetagen. Der er direkte adgang til den store terrasse og via rampen ned til haven.

Rundt om huset er der anlagt en række terrasser, som kan anvendes efter vejret og tidspunktet. Norsmindevej 200 fremstår som et lysende eksempel på, hvordan et ældre enfamilie- og længehus kan transformeres til en nutidig og rummelig bolig ved hjælp af utraditionelle forbilleder og konstruktioner.

Stine (arkitekt maa) og undertegnede har selv skitseret og projekteret projektet. Endvidere har jeg selv udført ca. 60 % af håndværkerarbejdet qua min baggrund som murer, bygningskonstruktør og arkitekt maa.

Nedenstående dygtige håndværkere skal tildeles de sidste 40 % af håndværkerarbejdet – uden dem, var projektet ikke blevet realiseret med det gode resultat.

Brugskvalitet

Udkantens nedslidte bolig er i dette tilfælde omdannet til en nutidig, rummelig og god bolig.

Bidrag til omgivelser

Med sit gode eksempel er der grundlag for inspiration til folk, der vil bo på landet.

Eksempelværdi

Det lille undselige og nedslidte landarbejderhus er via ombygning, tilbygning og nytænkning transformeret til en nutidig bolig med rumlige og arkitektoniske kvaliteter.

Økonomi og værdiforøgelse

Der er både materielle og immaterielle gevinster ved at transformere nedslidte boliger i de ydre landområder. Øget værdi i bosætning på landet og i landsbyer.

Udførelseskvalitet

Ombygningens konstruktioner har udfordret almindelige husmandsbyggeteknik og er i samspil med arkitektonisk frisind grænsebrydende.

Parter bag projektet

Stine Maj Hansen og Jonas Niicarl Reindorf er bygherrer og har selv været arkitekter på ombygningen med hjælp fra:

Tømrer- Snedkerfirmaet ApS
Keld Ellegaard Sørensen
Koglevej 30, 8960 Randers

Murermester
Kristian S. Hardam
Selling Hedevej 4, 8370 Hadsten

Beder VVS
Jørgen Loft
Ballevej 40, 8330 Beder

TPI El & Automation ApS
Henrik Nielsen
Finlandsvej 6, 8660 Skanderborg

Sted

Norsmindevej 200
8340 Malling

Realiseret

2014

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2