fbpx

Hauser Plads

Læs projektets egen beskrivelse

Hauser Plads: Center for Renhold og legelandskab på Hauser Plads

Hauser Plads var tidligere hjemsted for en nedslidt legeplads og en grå parkeringskælder. I 2010-11 konverterede POLYFORM Arkitekter og hollandske Karres en Brands parkeringskælderen til et Center for Renhold for de københavnske renholdsarbejdere, som i de sidste 8 år havde holdt til i et skurvognskontor ved H.C. Ørstedsparken. Samtidig skulle legepladsen ovenover renoveres til et tidssvarende legelandskab.

Men hvordan etablerer man nyskabende byggeri i en ældgammel bydel og fastholder respekten for det gamle? POLYFORM og Karres en Brands valgte simpelthen at bygge nedad i stedet for opad! Center for Renhold blev bygget ned i parkeringskælderen og på den måde blev der skabt der en helt ny type byggeri. Et landskabeligt kontorbyggeri uden vindturbulens, skygge- eller indsigtsgener ogfor at få mest muligt dagslys i de nye kontorer og mandskabsfaciliteter er alle husets primære funktioner placeret rundt om et åbent gårdrum. Atriummets bløde former lader lyset strømme ind i byggeriet og definerer samtidigt de unikke rum både inde og ude. Samtidigt er det nye legelandskab på Hauser Plads blevet et blødt, grønt afbræk fra den daglige trængsel og travlhed i byen – her er der plads til leg og bevægelse! – Og til at de voksne kan nyde livet med en kaffe fra caféen ved siden af.

Projektet på Hauser Plads blev taget i brug i 2011. De københavnske renholdsarbejdere fik dermed en yderst fortjent opgradering af deres arbejdsmiljø – som også har virket identitetsdannende: Før de går ud for at holde byens rum rene og pæne, mødes renholdsarbejderne nu selv midt i et byrum, hvor der er blevet skabt et af de mest spektakulære arbejdsmiljøer i København specifikt til dem. Legelandskabet ovenover er i dag en yderst velbesøgt legeoase for lokalområdet og de omkringliggende skoler og børnehaver.

Parter bag projektet

Bygherre: Københavns Ejendomme
Arkitekter: POLYFORM og Karres en Brands
Ingeniør: Oluf Jørgensen Ingeniører

Yderligere information om projektet

http://www.polyformarkitekter.dk

Sted


København K

Realiseret

2011

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Øvrige

Areal

1-500m2