fbpx

Nørre Alle 24-26

Læs projektets egen beskrivelse

Nyt infill-byggeri i en handelsgade i positiv udvikling

Nedrivning af en ældre 2½ etages randbebyggelse på stedet har givet mulighed for at opføre en ny 5-etagers bygning med en attraktiv og imødekommende butiksfacade – til dagligvarebutik.

Bebyggelsen indeholder 16 boliger samt en stor dagligvarebutik i stueetagen, som udfylder hele grunden, hvorved der er skabt opholdsareal til boligerne over butikken. Facaden står i en lys gul teglsten med etagehøje dobbelte vinduespartier. Butiksfacaden er beklædt med kobber og afsluttes af et markant bredt kobbertag med stående false.

Butiksfacaden er fint disponeret med tydelig markering af indgangspartier til butik og boliger. Indgangspartier og butiksvinduer opdeles af kobberklædte partier med en vandret beklædning, som harmonerer med linjerne i vindues- og dørpartier. I det længste kobberklædte facadeparti er adgang til lager placeret, med en fin dobbeltdør og branddør, begge udført i kobber. Skiltningen er begrænset til et enkelt udhængsskilt og et facadeskilt over indgangspartiet til butikken, udført som enkeltbogstaver.

Butiksfacaden præmieres for på forhånd at være tænkt ind i bebyggelsen og disponeret smukt i harmoni med de øvrige etager, for den fine detaljering samt for anvendelse af de ret luksuriøse materialer, som er med til at løfte gadens visuelle kvalitet.

Parter bag projektet

Bygherre // City Ejendomme Aarhus Aps
Arkitekt // Eriksen Arkitekter
Ingeniør // Arne Elkjær

Sted

Nørre Alle 24-26
8000 Aarhus C

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Øvrige

Areal

501-5.000m2