fbpx

GAME København

Læs projektets egen beskrivelse

GAME København i Kbh. er to tidligere remisehaller, der er transformeret til et samlingssted for street kultur for Københavns kommune.

BBP’s designstrategi for ombygningen har været at underbygge streetkulturens stemningen ved at bevare de rå remisehal. Væggene er ikke blevet malet, værn er i rå jern, gulve er asfalt og beton, der alt sammen gør stedet mindre institutionel og åbne over for de unges egen udsmykning med maling, graffiti og klunsede møbler. Det er et godt eksempel på, hvordan man kan udnytte de tidligere industribygningers ånd og kvaliteter i en robust og tilpasningsvenlig udførelse. Som kontrast hertil er de nye kontorer øverst i den store hal udført som en forfinet glasboks.

Hallerne er opdelt i to klima zoner. De store rum for street-sport opvarmes kun til 15 gr. Glasbygningen med kontor og DJ-skole ligger inde i den store hal og kan opvarmes yderligere.
Den yderste klimaskærm har fået tag efterisoleret på udv. side. Ovenlysvinduer er nye. Eksisterende vinduer har fået forsatsruder med energiglas. Strategien for bæredygtig materialeforbrug har været at genbruge mest muligt, hvilket har underbygget det rå ”ghetto-look”. Plader har synlig skruemontage så det kan demonteres og genanvendes.

GAME København er udviklet i en brugerproces gennem workshops med bygherre, street-kulturens forskellige grupperinger og Lokale og Anlægsfonden.
GAME Københavns to haller er den del af remiseområdet, der er ændret fra et lukket garageanlæg til nu at være et dynamisk ungdomskultursted, der kan trække de unge ind fra gadens rå street-miljø til de nye fritidsaktiviteter og socialt fællesskab, der kan give større tryghed og forhindre konflikter.
Hallerne er derfor gjort meget åbne mod omgivelserne. Mod gårdspladsen har den store hal tre store glasporte, der om sommeren kan parkeres i vandret position, så der dannes en overdækket zone, der kan bruges til scene.

Parter bag projektet

Bygherre: Københavns Kommune
Arkitekter: BBP arkitekter

Sted

Enghavevej 82D
2450 København SV

Realiseret

2010

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2