fbpx

Nobis Hotel Copenhagen

Fortiden og nutiden forenet i harmonisk luksushotel

Se mere

Nobis Hotel Copenhagen

Fortiden og nutiden forenet i harmonisk luksushotel

Læs projektets egen beskrivelse

En omfattende renovering har forvandlet en storslået, men tom, københavnsk bygning fra 1903 til et charmerende femstjernet luksushotel, Nobis Hotel Copenhagen.

Den historiske bygning, beliggende på Niels Brocks Gade 1, er tegnet af arkitekt Martin Borch, som var kongelig bygningsinspektør i København. Bygningen blev oprindeligt bygget til Det Gjensidige Forsikringsselskab Danmark og stod færdigopført i 1903. I 1972 flyttede Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ind og boede her til 2008. Bygningen stod tom fra 2008 og frem til 2015, hvor renoveringen begyndte.

Balder erhvervede ejendommen i 2015, og på det tidspunkt igangsatte ejendomsselskabet en omfattende renovering af den historiske bygning. Renoveringsprojektet skete i et samarbejde mellem Balder, Nobis Hospitality Group, Millimeter Arkitekter, Wingårdhs, AI Arkitekter & Ingeniører samt Arpe & Kjeldsholm. Hotellet stod færdigrenoveret d. 22. september 2017.

Renoveringen indebar blandt andet en omfattende, men nænsom, facaderenovering, da denne er bevaringsværdig i kategori 2. Herudover omfattede renoveringen en ny indretning og disponering med 75 hotelværelser, 2 nye elevatorer, et produktionskøkken, en restaurant, nye installationer, en ny varmecentral og meget, meget mere.

I forvandlingen af ejendommen blev der lagt stor vægt på, at alt skulle foregå nænsomt og under hensyntagen til ejendommens unikke arkitektur og klassiske elegance. Således er særlige kendetegn som den flotte marmortrappe, den store loftshøjde, stuk og balustre bevaret. Og netop de smukke, historiske kendetegn har været et afgørende parameter, da Nobis Hospitality Group udvalgte netop denne bygning til deres nye hotel.

“Vi brugte flere år på at lede efter det helt rigtige sted til Nobis Hotel Copenhagen, men så snart vi trådte ind i denne bygning, føltes det helt rigtigt,” ytrede Alessandro Catenacci, grundlægger, ejer og CEO for Nobis Hospitality Group.

Når man besøger hotellet i dag, mødes man af smukke rum med et utal af kunstfærdige og elegante detaljer, marmorfyldte badeværelser, den oprindelige hovedtrappe samt klassisk skandinavist design. Her er fortiden og nutiden forenet i et harmonisk luksushotel.

Brugskvalitet

Balder så et kæmpe potentiale i den historiske bygning, der længe havde stået ubrugt hen. I dag er der mange, der har gavn af luksushotellet, den tilhørende restaurant NOI samt cocktailbaren The Marble Bar. Hotellet får generelt fine anmeldelser af blandt andre gæster, fagfolk, influencere og pressen. Heriblandt kan det amerikanske rejsemagasin Jetsetter nævnes, som i efteråret 2017, lige da renoveringen var fuldendt, udpegede hotellet til en af de "hottest new hotels to stay at this fall”. Det franske dagblad Le Monde har også bemærket Nobis og skrev i februar 2020 en artikel, der bl.a. roser hotellets kunstfærdige detaljer og danske design. Politikken har besøgt The Marble Bar, og roser den til skyerne i artiklen ”Seks hjerter: Københavnsk luksushotel gemmer på en helt igennem perfekt cocktailbar”. Og kultur- og livsstilsmediet MigogKbh har skrevet flere informerende og positive artikler om NOI. De smukke omgivelser og særligt dem gamle marmortrappe har lokket mange modehuse forbi for at skyde billeder af tøjkollektioner og lignende her. Heriblandt kan for eksempel Baum und Pferdgarten, Gustav, Villao og And Less nævnes. Også influencere sætter pris på marmortrappen og de kunstfærdige omgivelser.

Bidrag til omgivelser

Den historiske bygning, placeret i hjertet af København, emmer igen af skønhed og liv. Skulpturelle former og en høj detaljegrad pryder den gule facade ud mod menneskemylderet. Takket være en nænsom facaderenovering er alle disse smukke detaljer nemlig bibeholdt. Indenfor mødes man af rum med kunstfærdige og elegante detaljer, marmorfyldte badeværelser, marmortrappen, klassisk skandinavist design og meget, meget mere. Således bidrager Nobis Hotel Copenhagen med arkitektoniske kvaliteter til omgivelserne i hjertet af København. Bygningen har ligeledes sociale og oplevelsesmæssige kvaliteter. Udover at bygningen tilbyder luksuriøse ophold, byder den også på den skønne restaurant NOI samt The Marble Bar, som begge henvender til gæster og byens lokale. Restauranten ligger i hotellets anneks fra 60’erne, hvor der både er indgang gennem hotellet og fra gaden. Restaurantens stil er afslappet med det dybe blå gulv, der står i kontrast til de lyse danske designmøbler. Her kan man få velsmagende menuer, som er inspireret af hele Europa og skifter efter sæsonen. Her er der plads til 80 spisende gæster, og når vejret tillader det, kan man sidde på terrassen. Priserne her ligger i det mellemste prisleje, så de fleste kan være med. Trænger man til en velsmagende og forfriskende drink, kan man sætte sig ved The Marble Bar, som er placeret i forlængelse af NOI. Her kan man få moderne og eksklusive cocktails, der vækker minder. De cocktails, man finder på menukortet, er nemlig nyfortolkninger af gamle klassikere, samtidig med at de bærer præg af skandinavisk indflydelse. Her kan man læne sig tilbage i lædermøblerne, nyde de smukke omgivelser og ikke mindst den smagfulde oplevelse. Hotellet byder også på vinsmagninger samt mulighed for afholdelse af konferencer, festlige arrangementer såsom bryllupper, fødselsdage og meget andet.

Eksempelværdi

Dette renoveringsprojekt er først og fremmest et eksempel på, hvordan man har taget en historisk bygning, som havde stået tom og ubrugt hen længe, og forvandlet den til noget, der har skabt stor værdi for brugerne og omgivelserne. Nobis Hotel Copenhagen viser også, hvordan et hotel, gennem kulturelle og historiske aspekter, kan skabe mindeværdige oplevelser, hvilket giver de besøgende lyst til at komme igen. Og netop det, at et hotel kan skabe særlige oplevelser, er altafgørende i turismens hårde konkurrencemarked. I bygningen har man bevaret ejendommens smukke, historiske kendetegn, heriblandt hovedtrappen, de høje lofter med indlagte betonbjælker, stuk og balustre. Og selvom bebyggelsen i dag fremstår smuk, moderne og renoveret, fortæller den, igennem disse historiske kendetegn, en værdifuld historie om tidligere tider. Når man kigger på den gamle marmortrappe, kan man se tydelige spor fra det utal af musikstuderende, der hver dag vandrede op og ned ad den samt fremviste koncerter stående på den. Og gelænderet afslører ligeledes de mange hænder, der gennem årene der har strejfet den. Trappen har altid været dét, der samlede hele bebyggelsen samt været omdrejningspunktet for et utal af koncerter og magiske øjeblikke. I dag har trappen stadig en særlig status, ikke blot for hotellet og gæsterne men også for omverdenen. Modehuse og influencere er blandt andre meget fascineret af den, og de bruger den gerne til fotoskydninger af forskellig art.

Solidt samarbejde

Renoveringsprojektet har vagt nysgerrighed og interesse blandt andet, fordi samarbejdet har været en succes mellem alle parter på byggesagen. De havde nemlig én ting tilfælles, og det var et tårnhøjt ambitionsniveau. Den vellykkede proces skyldes i høj grad også, at tillid og transparens mellem projektets parter er tilvalgt som et aktivt greb for byggeprocessen. Balder, der ejer ejendommen, har været bygherrer på projektet, Millimeter Arkitekter har været bygherrerådgiver, den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs har været ansvarlig for hotellets nye design. Derudover har AI Arkitekter & Ingeniører været totalrådgiver, Arpe & Kjeldsholm har været styringsentreprenør og Nobis Hospitality Group er hoteloperatør.

Parter bag projektet

Balder, der ejer ejendommen, har været bygherrer på projektet, Millimeter Arkitekter har været bygherrerådgiver, den svenske arkitekt- og designvirksomhed Wingårdhs har været ansvarlig for hotellets nye design. Derudover har AI Arkitekter & Ingeniører været totalrådgiver, Arpe & Kjeldsholm har været styringsentreprenør og Nobis Hospitality Group er hoteloperatør.

Yderligere information om projektet

https://nobishotel.dk/da/

Sted

Niels Brocks Gade 1
1574 København V

Realiseret

2017

Indstillingsår

2020, 2021, 2022

Jubilæumskategori

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2