fbpx

Nomineret 2024

New Yorker inspirerede rækkehuse i gammel lastbil garage i beton

Den gamle lastvogns garage i beton fra et lukket vognmandsfirma fra 195o'erne, er ombygget til 5 rækkehuse i Slagelse Midtby. Indrettet luftigt med New Yorker loft inspiration.

Se mere

New Yorker inspirerede rækkehuse i gammel lastbil garage i beton

Den gamle lastvogns garage i beton fra et lukket vognmandsfirma fra 195o'erne, er ombygget til 5 rækkehuse i Slagelse Midtby. Indrettet luftigt med New Yorker loft inspiration.

Læs projektets egen beskrivelse

Transformation i Slotsgade, baggården i Slagelse.

Beskrivelsen nedenfor er projektets egen beskrivelse. Du kan desuden finde begrundelsen fra Nomineringsudvalget for Renoverprisen for at nominere projektet, en artikel om projektet og en film under “Nyheder” her.

Bygherre Jacob Vestergaard fra boligfirmaet Atlantia aps faldt tilfældigt over denne forladte garage for flere år siden. En sund solid betonkonstruktion, som måtte kunne bruges til et eller andet. Derfor købte han den som et impulskøb og lod den ligge en rum tid. Garagen er beliggende få meter fra Slagelses bymidte med alle dens charmende torve og udeserveringer fra diverse cafeer etc. Så attraktionen var til at få øje på.

Det er en temmelig ydmyg garage, som har stået ledig i en årrække, og blevet transformeret til 5 moderne lejligheder i New Yorker stil. Den oprindelige betonkonstruktion, tagkonstruktionen samt bagmuren og den ene gavl er genbrugt. Da bygningen er sammenbygget med naboejendommen, var det helt centralt at arbejde med lyset, som trækkes ind i lejlighederne via ovenlysvinduer og en stue med dobbelt loftshøjde. Udformningen skaber nogle anderledes og markante rumoplevelser på de forholdsvis få, men effektfulde kvadratmeter. I det hele taget har der været fokus på materialevalg og detaljer i hver enkelt lejlighed. Lejlighederne har hver sin lille forhave og parkeringsplads, og det har været vigtigt at få facader og materialer til at passe ind i den eksisterende baggård. Projektet er et fint eksempel på, hvordan det er muligt at byfortætte uden at bygge mere, men blot ved at give eksisterende bebyggelsesstruktur nyt liv og formål.

Blik for brugerne

Da bygningen er sammenbygget med naboejendommen, var det helt centralt at arbejde med lyset, som trækkes ind i lejlighederne via ovenlysvinduer og en stue med dobbelt loftshøjde. Udformningen skaber nogle anderledes og markante rumoplevelser på de forholdsvis få, men effektfulde kvadratmeter. I

Eksempelværdi

Ekesempel på at byfortætte uden at bygge mere, men blot ved at give eksisterende bebyggelsesstruktur nyt liv og formål.

Faglig kvalitet

Materialevalget.

Parter bag projektet

Bygherre Atlantia aps
Arkitekt aNNeKS aps cand. arch.

samt bygherres egne håndværkere.

Yderligere information om projektet

https://sites.google.com/anneks.org/anneks/stories/r%C3%A6kkehuse-new-yorker-lejligheder-i-slotsgade?authuser=0

Sted

Slotsgade 18, Baggården
4200 Slagelse

Fotos: aNNeKS aps og Atlantia aps

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2