fbpx

Murer­mester­villaen anno 1952

Unik ombygning af den klassiske murermestervilla

Se mere

Murer­mester­villaen anno 1952

Unik ombygning af den klassiske murermestervilla

Læs projektets egen beskrivelse

Den traditionelle 1,5 plans villa fra 1950’erne, var oprindelig opført i gule mursten og mahognivinduer med blot stueplan og kælder. Villaens smukke detaljer er i den store ombygning og renovering bevaret og ført ind i en moderne tid, hvor det oprindelige og moderne står skarpt og smukt side om side. Med en løftet 1. sal og totalindretning af samme har huset fået et stort funktionelt løft, og de nye stramme linjer har flettet sig sammen med husets originale arkitektur og proportionering. Materialerne er af højeste kvalitet, dagslyset gennemtænkt, og husets rumlighed har givet plads til en moderne familielivsstil. Husets ydre har fået et løft med hvidskurede facader, nye vinduer i mahogni og et gedigent skiffertag. Den oprindelige garage er sat i stand, så den matcher husets øvrige materialesprog.

Brugskvalitet

Projektet er et kæmpe løft til boligens funktion, med en helt ny 1. sal, og en kraftigt renovering fra inderst til yderst er boligen løftet til et niveau for det moderne familieliv, som er fremtidssikret. De nye, spændende rumligheder har givet markant større fællesrum, med velplacerede vinduer til ind/udkig, samt dagslysindtag. Funktionaliteten er markant opgraderet også på materialesiden, som er velgennemtænkt i takt med de oprindelige detaljer og materialer, for det gedigne hus.

Eksempelværdi

Det findes et utal af murermestervillaer i Danmark, der enten er i underkanten af den størrelse som den moderne familieliv kræver, samtidig ses mange af dem med mange og små rum. Kvaliteten og byggestilen på disse villaer er helt i top, hvorfor der er masser at bygge videre på, og det oprindelige univers spiller en stor andel i mødet med det moderne.

Udførelseskvalitet

Byggeriet er udført med Godt Dansk håndværk, er folk med deres fag i en stolt tradition. Det kræver en stor erfaring med disse hustyper, at kunne forstå at benytte rette materialer, som spiller sammen med det eksisterende. Detaljeringer er afgørende for det endelige univers og stemning.

Parter bag projektet

Bygherre: Rasmus Lundsgaard nielsen
Arkitekt: Monomal ApS
Entreprenør: Danabyg v. Dan
Statisk Ingeniør: Frits Lønfeldt

Yderligere information om projektet

https://monomal.dk/projekter/

Sted

Hovmaksvej 84
2920 Charlottenlund

Fotos: Fotograf: Andreas Mikkel Hansen || Arkitekt: Monomal ApS

Realiseret

2018

Indstillingsår

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2