Munkebo Svømmehal
Renovering af Munkebo Svømmehal
Munkebo Svømmehal
Renovering af Munkebo Svømmehal
Læs projektets egen beskrivelse
Egentlig skulle der først lægges nyt tag på Munkebo Svømmehal til næste år, men på grund af corona-krisen valgte politikerne at fremskynde arbejdet, og der blev afsat seks millioner kroner til projektet med at renovere klimaskærmen, som det hedder. I dette tilfælde et nyt tag.
Det har på det seneste været et mareridt at vedligeholde det gamle tag. Pladerne knækker, og det koster temmelig mange penge, hver gang, vi skal have skiftet en plade, for der skal lejes en lift ind hver gang. Nu bliver asbestpladerne fjernet, og i stedet lægger vi tagpap på.
– Selvom vi nu skal lave lidt mere, end vi havde regnet med, så er forventningen stadig, at vi når at blive færdig til nytår, lover Kenneth Møgelvang.
Samtidig med, at taget nu bliver renoveret, er man også i gang med at give det store bassin den helt store tur, så det er omtrent så godt som nyt, når svømmehallen igen åbner.
Blik for brugerne
Samtidig med, at der kommer nyt tag på svømmehallen, bliver den også isoleret efter de nye regler. Det betyder, at isoleringen bliver dobbelt så tyk, og det forventes at få en temmelig positiv indvirkning på varmeregningen.
Inspirerende ressourcetiltag
I det sene efterår 1971 og tidlige forår 1972 blev der i Munkebo talt meget om at starte en kondi klub. På en generalforsamling den 21. Maj 1972 satte en gruppe mennesker fra Munkebo og omegn sig for, at nu skulle der gøres noget ekstra for motionen i byen Hans Mehl - Ludvigsen, der på dette tidspunkt var halinspektør, udtalte til avisen; "Vi er vist nogle stykker der trænger til motion." Vi må gå ud fra, at det mest var ham selv han tænkte på. Sommeren blev brugt på at gøre det hele klar. Lørdag den 2. september 1972 var der inviteret til stort motionsstævne, hvor det hele kunne tages i øjesyn. Først skulle deltagerne ud at gå motionstur i en time, og bagefter skulle maskinerne tages i brug. Det hele sluttede med at man kunne få taget sin puls og testet sit kondital. Så var der ellers træning - tirsdag damerne og torsdag mændene. Hurtigt begyndte man at drømme om noget større, en tilbygning eller allerhelst en svømmehal. Og det lykkes, den 14. okt. 1978 kunne Munkebo indvie sin nye svømmehal, Og kondiklubben kunne helt naturligt tage svømmeaktiviteterne op og samtidig skifte navn til Munkebo svømme - og kondi klub 72. At der var behov for en svømmehal viste det første år, hvor klubben fik over 600 svømmemedlemmer, men ikke kun svømmeklubben voksede, kondi afd. voksede til over 100 medlemmer. Der er mange ting at berette om fra årene, mange oplevelser i svømmehallen, sjove ture til stævner over hele landet, mange ting at være sammen om og mange ting at glæde sig over når man ser tilbage. Det er uvurderligt, at så mange har taget del i instruktør og ledelse arbejde i vores klub. I dag, som den gang er det frivilligheden der bærer vores klub. Behovet for motion og aktivitet er ændret gennem årene, der er blevet mange flere motionsformer at vælge imellem. Det har betydet at søgningen til kondihold i Munkebo Svømme og kondiklub også er ændret. Den største søgning er til svømmeundervisningen, hvorfor det er her kræfterne primært bruges. I Munkebo svømme og kondiklub er vi glade for at du har lyst til at være aktiv i vores forening. Vores overordnede formål er at skabe glæde ved oplevelser i vand, samt at give mulighed for at lære svømningens grundlæggende elementer.
Parter bag projektet
Kerteminde kommune, Kenneth Møgelvang, bygningskonstruktør ved ejendomsadministrationen og Rambøll
Sted
Mosevangen 2
5330 Munkebo