fbpx

Møntergården

Læs projektets egen beskrivelse

Møntergården midt i København har fået et markant løft og huser nu flere af Hovedstadens mest markante designbutikker, gallerister og restauratører. Bygningen er opført i 1916 af grosserer A.C. Illum og tegnet af arkitekten H.P. Jacobsen i klassicistisk stil med fire længer og en gård i midten.

Renoveringen omfatter facaden mod Møntergade og GUBI’s 2-etagers flagship store midt i Møntergården. Restaurationens lokaler er udvidet med selskabslokaler, og designbutikken Rabens Saloner er flyttet ind i nye lokaler.
Med renoveringen har Møntergården udviklet sig fra i gadeplan at fremstå som et lettere trist og karakterløst hus til en integreret og levende del af den gamle middelalderby.

Arbejdet har i væsentlig grad forskønnet lokalerne og bygningen som helhed. Nye elementer fremhæver på diskret vis de oprindelige arkitektoniske kvaliteter og giver bygningen en smuk og harmonisk fremtræden i overensstemmelse med husets historie.

Det markante løft er sket på baggrund af en bevidst designstrategi med udgangspunkt i bygningens sandstensfacades fine karakter og gennem et meget tæt og visionært samarbejde mellem arkitekten, bygherren og de erhvervsdrivende.

Processen har fra start fokuseret på at finde den rette balance mellem den gamle bygnings oprindelige udtryk og et ønske om at løfte stemningen i gaden uden at kompromittere sammenhængen i bybilledet.

GUBI: Efter en omfattende blysanering af de eksisterende lokalers malede overflader stod det klart, at de rå betonoverflader ville kunne skabe den rette kontrast til GUBIs raffinerede design og æstetik. Betonkonstruktionen er en af de første i København og derfor af kulturhistorisk værdi.

Det originale terrazzogulv på butikkens øverste etage er suppleret med en mosaikbort, som giver gulvet en mere distinkt karakter. Der er designet og etableret en ny, central trappe i samme kontrastfyldte spil mellem det rå og det raffinerede som resten af rummet, mens væggene er malet i en sart farveskala i højglans.

Brugskvalitet

GUBI blev i 2015 nomineret til AOKs Byens Bedste Shopping og er fremhævet for sine rammer på en række designblogs.

Bidrag til omgivelser

Renoveringen har haft til formål også at bidrage aktivt til at løfte gaden som helhed. Der er kommet en bedre belysning i gaden, sorte vinduerammer er med til at fremhæve livet indenfor, og bygning og gade er blevet koblet bedre sammen.

Eksempelværdi

Renoveringen viser, hvordan en gennemtænkt designstrategi, der tager udgangspunkt i de eksisterende kvaliteter, med ganske enkle, gennemarbejdede valg kan ændre ikke kun et hus, men en hel gades karakter til det bedre.

Solidt samarbejde

Projektet er realiseret på baggrund af et visionært team. Alle parter havde et ønske om at skabe et positivt bidrag til gadebilledet og etablere et levende byrum.

Økonomi og værdiforøgelse

Øget omsætning og flere erhvervsdrivende i bygningen

Udførelseskvalitet

Der har været krav til, at alle materialer valgt til renoveringen er af en kvalitet med lang levetid og smuk patinering. Det sikrer kvaliteten og det totaløkonomiske resultat

Parter bag projektet

Bygherre: ATP Ejendomme Arkitekt, totalrådgiver og design: H+ARKITEKTER Design GUBI Store: GUBI og H+ARKITEKTER Ingeniør: Nordconsult - Wessberg

Sted

København K

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Erhverv

Areal