fbpx

Bag Elefanterne

Læs projektets egen beskrivelse

En chance for nyt liv i tidligere industriområde med mange historiske og arkitektonisk flotte bygninger.

114 børn og deres pædagoger flyttede ind i den første blivende institution på Carlsberg.

”Velkommen til vores nye hus” – Sådan står der på skiltet, der møder børn og forældre i den første blivende børneinstitution på Carlsberg.

Det skulle vise sig at være en god beslutning at Carlsberg ikke rev det gamle hus ned. I stedet fik Adserballe & Knudsen æren af at renovere og ombygge huset, der er opført i 1860 og oprindeligt var en del af Kongens Bryghus.

Arkitekterne bag renoveringen satte sig grundigt ind i den overordnede plan for hele Carlsberg Byen, før de kastede sig ud i at ombygge “Bag Elefanterne”, der nu huser en vuggestue og børnehave, hvor børn i alderen 0-6 år og pædagoger skal have deres dagligdag.

Stort set alt indvendigt blev fornyet: Nye gulve, vægge, alle tekniske installationer, indretning af køkken og toilet/bad, kontor og mere til. Det lykkedes endda at tilføre huset en elevator samt ventilationsanlæg. Samtidig har det fine, gamle murværk og de oprindelige vinduer overlevet ombygningen.

Renoveringen omfattede endvidere 1.000 m2 legeplads og grønt område til børnene, der er indrettet som en del af Kammas Have, der med tiden bliver til en have med offentlig adgang. Derfor er hegnet ind til børnehavens legeplads også plantet midt i en grøn hæk, så afgrænsningen skjules på en meget smuk måde.

”Bag Elefanterne” er et eksempel på god renovering, idet alle partere oplevede et rigtig godt samarbejde. Projektets mange delopgaver blev koordineret på en vellykket måde, der sikrede en smidig og effektiv byggeproces, der holdt tidsplanen. Som den første blivende institution på Carlsberg medvirker den til at tiltrække ny befolkning til det nye byområde i det gamle industriområde. Institutionen ligger i et bevaringsværdigt hus og med smukke, gamle træer på legepladsen. Renoveringen har dermed opnået at skabe synergi mellem hus, have og by.

Parter bag projektet

Bygherre, Københavns Kommune
Rådgiver, ARI Byggerådgivning ApS
Udførende arkitekt, Tøgern Arkitekter ApS
Landskabsarkitekt, Opland ApS
Ingeniør, Henneby Nielsen A/S
Hovedentreprenør, Adserballe & Knudsen A/S

Sted


Carlsberg Byen, Valby

Realiseret

2012

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2