Mirror House

Nomineret 2014

Realiseret

2011

Anvendelse

Øvrige

Areal

1-500m2

Beskrivelse

MLRP har transformeret fælleshuset på den nye tårnlegeplads i Fælledparken, for Københavns Kommune.
Bygningen huser besøgende, der bruger legepladsen til hverdag og er med sine spejlende gavle, selv blevet et interaktivt element på den interaktive legeplads.
Spejlhuset er en træskal, der er bygget op omkring en eksisterende bygning. Den eksisterende bygning er således efterisoleret og har fået en ny klimaskærm, i form af træskallen.
Det monolitiske, træbeklædte volumes spejlende gavle gengiver parkens beplantning, og de overraskende vinkler understreger stedets brug og opfordring til leg. Når dørene i facaden mod legepladsen åbnes, afslører hver åbning et nyt bugtende spejl, som børnene kan lege med. Der bliver leget med perspektivet og den traditionelle afslutning af et hus i projektet, hvor grænsefladen pludselig er en anden og gavlen bliver uendelig. De spejlende gavle skaber en sympatisk overgang imellem bygning og landskab.
Med enkle midler er det lykkedes at omdanne en eksisterende, trist og anonym bygning til et nyt unikt element på den interaktive legeplads. Det eksisterende fælleshus var nedslidt og dårligt isoleret og trængte til en kraftig opgradering eller udskiftning. Man valgte, som en bæredygtig løsning, at bevare det eksisterende hus og opgradere det.
Bæredygtighed er i høj grad også at bevare eksisterende bygninger og opgradere dem, så de udleder mindre Co2 og spare kræfter og midler på nedrivning.
Bygninger står for 40 % af Danmarks Co2 udledning og heraf står den gamle bygningsmasse for 99 %, derfor giver det mening af sætte ind på opgradering og transformation af gamle bygninger. Huset blev efterisoleret, beklædt med tagpap og tilsidst opførtes den nye træskal, der ligger med afstand til det gamle hus, således at den egentlige klimaskærm, ligger bagved den sortmalede træskal.

Yderligere information om projektet

http://www.mlrp.dk

Sted


København K