fbpx

Melfarparken

Læs projektets egen beskrivelse

ALMENT BYGGERI EFTER PRINCIPPERNE FOR ANDELSBOLIGER

Idet Melfarparken rummer en meget bred beboersammensætning spændende fra enligt til børnefamilier, fra yngre til ældre beboere, var behovene for at kunne rumme individuelle løsninger stort.

Dette endte ud med, at vi kiggede engang mod principperne for de mange andelsboliger vi havde opført – principper der gav den enkelte beboer en høj grad af medindflydelse på hvordan Deres kommende hjem skulle indrettes. Dette medførte, at alle boliger er individuelt indrettet. Den enkelte beboer har selv valgt materialer og overflader i de nye køkkener og toilet/baderum. Yderligere har hver opgang og i enkelte tilfælde hver enkelt bolig, selv valgt hvilken indretning deres bolig skal have, hvilket gør at Melfarparken råder over stort set alle boligtyder og indretninger, som en af de mest individuelle bebyggelser i Danmark.

Overordnet er afdelingen opdelt i gårdhavehusene, der består af alle boliger i stueplan som hver har deres egen gårdhave i terræn foruden overdækket terrasse.

De øvrige etager, er indrettet som Green- og Penthouse lejligheder, alle med lukkede greenhouse i fuld facadelængde, således at der er mulighed for tilførelse af fri energi via solopvarmning samt at arealet kan benyttes hele året rundt til glæde for beboerne.

FAKTA :
Melfarparken består af 93 almene familieboliger.

Boligerne variere i størrelsen fra 1 rums boliger på 53 m2 op til 4 rums boliger på 120 m2

I forbindelse med renoveringen, er der skabt afgang med elevator til 63 af afdelingens boliger.

Etagebyggeri opført i 4 blokke á 3 til 4 etager.

Renoveringen omfatter 7.777 m2 bolig samt tilførende kælder, ude- og opholdsarealer og er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden.

Parter bag projektet

Bygherre: Middelfart Andelsboligforening af 1946 Administrator: Boligkontoret Danmark Totalrådgiver / arkitekt: Krogh Madsen Arkitekter A/S Ingeniør: Brix & Kamp A/S Lokal byggeledelse: Thomas Thomsen Arkitekter

Yderligere information om projektet

http://www.km-ark.dk

Sted

Middelfart

Realiseret

2008

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal