fbpx

Mejlgården

Ombygning af marka

Læs projektets egen beskrivelse

Den markante og bevaringsværdige ejendom i Mejlgade er oprindeligt fra 1845 og anvendes både til bolig og erhverv. Stuen og 1.sal indeholder undervisningsfaciliteter for VIA University College – TEKO, hvor der er lagt vægt på, at skabe et inspirerende, urbant og kreativt studiemiljø midt i latinervarteret i Aarhus.

De øverste etager er nyindrettet til spændene boliger med spændende rumligheder i den historiske bygning og kontekst.

Ejendommen Mejlgade 39 er smukt renoveret med stor respekt for bygningens oprindelige arkitektur og historie.

Facader er tilbageført til oprindeligt udseende, men i en tidssvarende konstruktion, således at energirammen er nutidig. Facade består af dels puds og bindingsværk. Tagkonstruktionen er genopbygget med opretning af eksisterende spær samt suppleret med nye – udført med samlinger som oprindeligt. Trævinduer og døre samt træudsmykninger er renovereret ved udskiftning af trædele på vinduer/døre inkl. generel istandsættelse, og flere vinduer er udskiftet med nye vinduer i træ med koblede rammer og med beslag i udseende som oprindelige.

Bygningen indgår i et spændende og kreativt miljø i det oprindelige Aarhus, hvor kreative uddannelsesinstitutioner (arkitektskolen, kaospiloterne mv.), spændende restauranter, cafeer, specialbutikker, små moderne håndværksvirksomheder (skrædderier, øko-bagerier mv.) ligger side om side i et tæt miljø vekslende mellem gader, stiforbindelser og levende gårdmiljøer.

Med ombygningen fremstår Mejlgården igen som en smuk byejendom og er med til at gøre Mejlgade i Aarhus til noget helt specielt.
Projektet er præmieret for smuk og god Byfornyelse af Aarhus Kommune.

Parter bag projektet

Arkitekt: GPP Arkitekter A/S
Totalentreprenør: Sinding Entreprise A/S
Ingeniør: Rambøll A/S
Bygherre: Sinding Ejendomme A/S

Sted

Mejlgade 39
8000 Aarhus C

Realiseret

2011

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2