fbpx

Lunds Klædefabrik

Læs projektets egen beskrivelse

Bygningen er en funktionalistisk industribygning, som er tegnet af den lokale arkitekt Zachariassen i 1947. Her var Lunds Klædefabriks produktion og efter at fabrikken lukkede 1970, har bygningen huset kontorfunktioner og en privatskole.

Den bærende in situ støbte søjle-drager konstruktion af beton strækker sig over 4 etager og var oprindelig udmuret med rød tegl, som i dag er vandskuret og malet mad silikatmaling. Vinduerne var oprindeligt sprossede støbejernsvinduer, som var udskiftet til termovinduer, der ikke passede til bygningens arkitektur.
Efter den gennemgribende renovering i 2014 har bygningen skiftet anvendelse til et moderne fitnesscenter, hvor der er åbent mellem etagerne, lyst og højt til loftet. Gennem de nye vinduer, som nu igen har den oprindelige størrelse, er der visuel forbindelse til Fredericias voldanlæg, som er beliggende lige uden for vinduerne. På grund af ændringerne i etagedækkenes niveauer er der en fin rumlig sammenhæng mellem træningsområderne i centeret og en optimal udsigt over byens tage og det fredede voldanlæg. Vinduerne er fra Jansen Arte, som er særligt udviklede til fredede og bevaringsværdige bygninger og
lever op til både æstetiske krav og de gældende energikrav.

Renoveringen er gennemført med støtte fra Bevaringsfonden for Fæstningsbyen Fredericia.

Blik for brugerne

Særlige energirigtige stålvinduer.

Parter bag projektet

Bygherre: Christian Jensen
Arkitekt: Billund Hansen Arkitekter

Sted

Riddergade/Nørre Voldgade
Fredericia

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016, 2017

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2