fbpx

Kystliv Holbæk og Nationalmuseet fartøjssamling – Kærlighed til det maritime fællesskab

Omdannelse af gamle lagerhaller til kulturelt mødested for det maritime fællesskab.

Se mere

Kystliv Holbæk og Nationalmuseet fartøjssamling – Kærlighed til det maritime fællesskab

Omdannelse af gamle lagerhaller til kulturelt mødested for det maritime fællesskab.

Læs projektets egen beskrivelse

Når man går tur på Holbæk gamle havn ses de to store haller på lang afstand. De blev opført som trælasthandel i 1999. Der dufter stadig af træ, men nu også af tjære omkring de gamle ”trælasthaller” der tidligere var blå. Nu er haller blevet renoveret, fået ny bræddebeklædning, nyt tag og ny rød farve i tråd med de andre bevaringsværdige bygninger på gamle havn.
I stedet for at hallerne blev fjernet har fokus været at de blev bevaret og der er fundet ny anvendelse til hallerne der gør at de fremad kan bidrage som mødested for alle der interesser sig for det maritime havnemiljø og bådbyggeri. Der er lavet ny lokalplan der sikrer hallerne bevaret og muligheden for at hallerne og udearealerne omkring, kan indrettes endnu bedre til deres fremtidige formål. Et kulturelt mødested og læringscenter der anvendes både til undervisning for skoleklasser, maritime foreninger og alle andre der har interesse i skibsbyggeri og det maritime liv, og ønsker at bidrage til at viden og læring om et traditionsrigt håndværk videreføres.

Blik for brugerne

Idet man har vurderet at hallerne kunne genbruges og indrettes til anden anvendelse, er der sparet store omkostninger for nedrivning og den nye anvendelse passer perfekt ind i hallerne der nu anvendes til værksted for vedligeholdes og renovering af gamle træskibe, hvor man som besøgende og gæst kan følge med. Hallerne er renoveret efter behov og ny lokalplan sikrer at de løbende kan udvikle sig i takt med behov.

Inspirerende ressourcetiltag

Kystliv Holbæk og Nationalmuseet bidrager til havne miljøet på gamle havn ved at skabe rum for det maritime fritidsliv, fællesskab og læring om bådbyggeri og kystliv. Kystliv Holbæk byder på både undervisningsforløb for skoleklasser og for alle der har lyst til at sejle, fiske bygge både. Nationalmuseets åbne skibsværksted for restaurering af deres samling af fartøjer er åbent for besøgende alle dage og der afholdes arrangementer med fokus på videreformidling af det gode håndværk. Begge bidrager de til havnemiljøer og er med til at forankre den maritime stemning på havnen.

Parter bag projektet

Bygherre og udførende på projekter er Holbæk Kommune Mobilitet og ejendomme,

Yderligere information om projektet

https://kystliv.dk/

Sted

Kanalstræde 21 og 23
4300 Holbæk

Realiseret

2019

Indstillingsår

2022, 2023

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2