fbpx

Kronborggade 3

Demonstrationsprojekt - ventilationsvinduer med respekt for de originale detaljer

Se mere

Kronborggade 3

Demonstrationsprojekt - ventilationsvinduer med respekt for de originale detaljer

Læs projektets egen beskrivelse

Kronborggade 3 er et demonstrationsprojekt med afsæt i den klassiske brokvartersejendom hvor vinduer skal istandsættes og energioptimeres.

Ejendommen stod med en blanding af ældre termovinduer og nogle få originale vinduer med forsatsruder, kitfals og hjørnebåndsbeslag. Demonstrationsprojektet gik ud på at de originale vinduer blev restaureret og transformeret til ventilationsvinduer. Termovinduerne blev udskiftet med nye ventilationsvinduer opbygget som kassevinduer. Der blev anvendt klassiske materialer og holdbare løsninger med respekt for det traditionelle håndværk, i kombination med tekniske moderne løsninger i form af ventilationsfunktionen.

Projektet er et eksempel på hvordan man kan restaurere og transformere originale trævinduer til ventilationsvinduer som giver både bedre indeklima, energibesparelser og bedre brugervenlighed for beboeren.

Blik for brugerne

De transformerede vinduer er et bæredygtigt eksempel på hvordan man kan forbedre indeklimaet i lejlighederne ved at implementere tekniske miljøbesparende ventilationsløsninger i eksisterende vinduer med forsatsrammer uden at gå på kompromis med de klassiske vinduesdetaljer.

Brugskvalitet

Ventilationsteknikken letter brugervenligheden af vinduerne som mange synes er besværlige i hverdagen. Der er mange fordele med at have kassevinduer og forsatsrammer, som mange fravælger til fordel for vinduer med bedre brugervenlighed. De restaurerede vinduer med ventilationsteknik og forsatsvinduer, giver både god energi- og lydreduktion i kombination med at kunne ventilere godt. Uden behov for at åbne vinduer for at lufte ud, gør denne løsning det mere fordelsagtig for brugeren at have forsatsruder og kassevinduer. På denne måde kan de originale vinduer bevares ved at transformere dem i stedet for at udskifte.

Bidrag til omgivelser

De originale vinduers arkitektoniske detaljer skaber en balance med facaden, med respekt for bygningens originalitet, som er med på at højne den arkitektoniske kvalitet af facaden i et område, som ellers er præget af mange klassiske bygninger med moderne indslag som termovinduer og nyere dørpartier som ikke udtrykker sig i balance med den traditionelle bygningshistorik og den helhed de er en del af. Restaureringen af gadefacaden er med til at inspirere andre til at man godt kan beholde de originale detaljer ved bygningerne i kombination med moderne løsninger.

Solidt samarbejde

Under projektet har der været et godt samarbejde mellem bygherre, arkitekt og entreprenør. Støtten fra kommunen til demonstrationsprojektet har givet mulighed for at skabe et vellykket demonstrationsprojekt, som viser mulighederne i at kunne transformere originale vinduer om til ventilationsvinduer.

Parter bag projektet

Bygherre: Kronborggade 3 ApS. Arkitekt: Byens Tegnestue ApS. Udførende: JH Nielsen A/S.

Yderligere information om projektet

https://byens-tegnestue.dk/projekt/energirenovering-og-demonstrationsprojekt-kronborggade-3/

Sted

Kronborggade 3
2200 København N.

Realiseret

2014

Indstillingsår

2019

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2