Konstabelskolen

Margretheholm

Vinder 2016

Realiseret

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2

Beskrivelse

Forsvarets tidligere Konstabelskole på Margretheholm i København er en bevaringsværdig teglstenbygning fra 1939, som var i meget dårlig teknisk stand, og som med et relativt lille budget er blevet renoveret og indrettet til 84 ungdomsboliger. Bygningen er placeret midt i det nye bykvarter på Margretheholm, som Vandkunsten har planlagt.

Konstabelskolen er ud- og indvendigt omdannet til en moderne bygning med attraktive ungdomsboliger med primært 2- og 3-rum. Derved adskiller Konstabelskolen sig fra et traditionelt kollegium, som ofte består af 1-værelses boliger.
Hver bolig er indrettet med eget bad og køkken, og der er etableret fællesrum med køkken, ophold og vaskeri og derudover depotrum og cykelparkering i kælderen.

Vandkunsten har tegnet en energirenovering med udvendig isolering, som tillader bygningens mest karakteristiske partier at fremstå uændrede. Dette er gjort ved at zonedele bygningen, således at kun de dele der indeholder boligfunktioner opvarmes fuldt ud. Da det kun er konstruktionen der står tilbage, valgte man at udnytte bygningens daværende tilstand og materialitet samt understrege konstruktionen ved at lade beton og pudsede vægge bevare deres rå struktur. Bygningens militære historie afspejler sig ligeledes i valget af farver.

Energikrav og bæredygtighed

efterisolering, energirenovering

Sted


København