fbpx

Absalon

Læs projektets egen beskrivelse

Absalon – Vi glæder os til at møde dig!
Absalon åbnede dørene på Sønder Boulevard som byens nye folkehus i august 2015. Absalon er et sted, hvor lokale borgere og resten af København kan mødes. Et sted hvor mennesker kan være sammen på kryds og tværs. Vi tror på, at det der giver livet værdi er de sociale bånd vi knytter til hinanden – og med Absalon ønsker vi at skabe en ramme for dette. Du kan betragte Absalon som en forlængelse af din egen dagligstue. Hos Absalon er der plads til alle.

Transformation fra tom kirke til levende fællesskab

I 2014 lukkede Absalon kirke. Tilbage stod det gabende tomme kirkeskib. Tom for funktion og tom for mennesker. I august 2015 var bygningen igen fuld af liv, mennesker og mening, da Absalon åbnede dørene til en farverig omfavnelse.

I Absalon er det relationen mellem mennesker, der er i centrum. Derfor er der arbejdet arkitektonisk med at nedbryde bygningens stærke akse ved fx at tilføje en asymmetrisk gangbro i 5 meters højde. Det giver liv på flere niveauer, og de besøgende har mulighed for at sidde trygt i hyggelige nicher og følge med i livet i salen under dem. På den måde blive rummets højde aktiveret, og der brydes med typologien hvor mennesket er den lille.

En farverig omfavnelse

Tal R og Arkitekt Allan Lyth har med farverne gjort det til en særlig oplevelse at på opdagelse i Absalon. Du oplever at komme på besøg i et tredimensionelt maleri, hvor du selv er hovedmotivet. Farverne fortæller tydeligt, at rummet har undergået en forandring, men der er også en særlig respekt for det oprindelige.

Kom ind i dagligstuen

Absalon skal ses som en udvidelse af din dagligstue. For at gøre fornemmelsen af rummet mindre og skabe en hjemlig stemning har vi arbejdet med konceptet ”På besøg hos en kæmpe”. Der er indført kendte elementer fra boligen, men her i kæmpe størrelse som fx et 10 meter højt gardin eller den syv meter høje reol. Disse elementer bruges til at nedbryde skalaen og skabe en imødekommende og hjemlig fornemmelse.

Blik for brugerne

Absalon er blevet energimæssigt opgraderet med et moderne varme- og ventilationssystem med varmegenvinding. Indblæsning og konvektorer er skjult i de nyfortolkede kirkebænke. De gamle kirkebænke er genbrugt til at bygge bar og køkken med.

Brugskvalitet

Absalon er blevet et mødested for mennesker på tværs af alder, baggrund og køn mv. Som en forlængelse af Sdr. Boulevard er det et nyt socialt mødested, hvor alle er velkomne.

Bidrag til omgivelser

Absalons ydre respekterer historien og konteksten med sin nedtonede indgreb, imens bygningens indre skaber en helt ny fortolkningen af et mødested for lokale og besøgende.

Eksempelværdi

Absalon er et eksempel på, hvordan en stærk typologi som en kirke med enkle midler kan transformeres til en ny forståelse og skabe værdi for både unge og gamle.

Solidt samarbejde

Ideen om Absalon er født omkring spisebordet hos familien Lajboschitz. De ønskede at skabe et sted, hvor folk kunne mødes. De samlede venner og netværk omkring sig, og alle gode kræfter bød ind . Det har givet et farverigt hus, der er svær at sætte i bås.

Økonomi og værdiforøgelse

Absalon er en bæredygtig investering både ideologisk og økonomisk. Bygningen og konceptet er udviklet, med fokus på langtidsholdbare kvaliteter, der bliver smukkere og på alle måder mere værd med tiden.

Udførelseskvalitet

Transformationen af Absalon er udført i en solid og robust kvalitet, med både øje for historien og for en farverig fremtid. Alt er udført ud fra tanken: ”Hvis det er lavet ordentligt, så passer folk på det.” Det giver også en livsberigelse, at der er lagt

Parter bag projektet

Bygherre og ildsjæle: Familien Lajboschitz og Mitco v. Pernille Nordby og Henrik Gadegaard
Kunstner: Tal R
Lysdesigner: Marianne Tuxen
Arkitekter: Arcgency og Arkitekt, Allan Lyth
Ingeniører: Eduardo Troelsgaard, Steensen Varming
Hovedentrep.: BGB

Yderligere information om projektet

http://absaloncph.dk/

Sted

Sønder Boulevard 73
1720 København V

Realiseret

2015

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2