fbpx

Køge bolig

Bæredygtig husrenovering

Se mere

Køge bolig

Bæredygtig husrenovering

Læs projektets egen beskrivelse

Vi overvejede at sælge huset og købe et nyt, inden vi regnede os frem til at det kun kunne svare sig at renovere huset. Vi var i udgangspunktet tilfredse med det gamle hus fra 1965, men energimærket var nede på G, der var koldt om vinteren og der var tid til fornyelse. Ideen var at bygge er nyt, unikt parcel-hus på det allerede etablerede fundament, og de etablerede mure.

Det gamle hus
Det eksisterende hus var udført i gule sten, hulmur og bagmur af gasbeton (30cm)
Eternitskifer tag 2 siden med hældning og 100mm isolering bats. Huset var udstyret med naturgasfyr, og en-strengs system samt en brændeovn i stuen. Trægulve på strøer og 75mm isoleringsbats.

Opdateret hus
Halvdelen af huset har fået nye spær lagt på eksisterende rem. Resten af taget er løftet 100cm lagt på ny rem. Den stejle hældning på husets nordside er også bygget op i niveau, med ny rem og spær. Taget er isoleret med 400mm mineraluld. Facaderne er løftet i lega blokke. Mod haven i forlængelse af den gamle stue, er der udbygget 30M2 tilbygning. Her ar der i forvejen et bredt vinduesparti, hvilket gjorde nedrivning og forlængelse nemmere.

Spærrene er lukket med fibercement plader. Facaden i de gamle mursten, de nye leca blokke og fibercement plader, er til sidst facadeisoleret med 125mm sundolitt isolering, pudset gladt og malet i grå silikoneemulsion maling. Tag er udført i tagpap, med ensidet fald mod allerede etablerede dræn.

Det gamle trægulv er revet op og erstattet med 100mm isolering og slebet “New Yorker” betongulv i hele huset. Det gamle naturgasfyr og brændeovn, er erstattet med Bosch luft til vand varmepumpe og gulvvarme i hele huset.

Hele El-installationen er udskiftet til nyt.

Der er etableret et værelse mere i det gamle aflange bryggers, med et nyt tilhørende toilet og bad.

Vinduer er skiftet til 3-lags super lavenergi fra Velfac.

Blik for brugerne

Den grundige isolering, samt udskiftning fra brændeovn og naturgasfyr, til varmepumpe, har samlet givet en kæmpe energibesparelse. I byggeprocessen har vi også lagde vægt på genbrug, både af eksisterende materialer og køb af brugte byggematerialer. Køkkenet er et godt eksempel. Flere af køkkenets elementer er købt brugte og tilpasset køkkenets form. Lågerne er malet ensartet i en slidestærk gummilignende, mat overflade. Køkkenets bordplader i henholdsvis corian og marmor er købt brugt. Sidstnævnte kommer fra en gammel jysk slagter, og er slebet og tilpasset. Dette er kun et par af en række eksempler på genbrug og forbedring af byggematerialer.

Økonomi og værdiforøgelse

Huset er renoveret for omkring 1,7mio. Med et samlet lån på 3,2mio og en bankvurdering af huset på 4mio, er det lavet en betydelig værdiøgning af boligen.

Parter bag projektet

Bygherre og selvbyggere: Daniel French og Tabita Lorentzen
Arkitekt: Silas Puls ved http://eisenbergstudio.net/
Ingeniør: Allan Olesen ved Dines Jørgensen & Co. A/S
VVS: Michael Lorentzen
El: Stéphane Kastner og Carsten Borch

Sted

Torndalsvej 1
4600 Køge

Fotos: Daniel French

Realiseret

2018

Indstillingsår

2019

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2