fbpx

Klostergaarden / Vestergade 8

Læs projektets egen beskrivelse

Igennem en inspirerende proces med bygherre/investor og øvrige rådgivere stod det hurtigt klart for alle at det var et stort ønske at bevare og tilføre projektet, bygningsdele i samme høje standard og detaljeringsgrad som bygningen i sin tid blev opført i.

Udfordringen ved renoveringen har samtidig også været at tage hensyn til de eksisterende forhold samtidig med et ønske om at etablere lejligheder der lever op til de energikrav der stilles i dag.

I forbindelse med renoveringen har der har været fokus på detaljen og et flot formsprog. Ejendommen er bevaringsværdig og registreret i SAVE registret.  Der har derfor i forbindelse med renoveringen været høje krav til det arkitektoniske udtryk. Der været stor fokus på at være tro mod den oprindelse stil og lejlighederne bærer derfor også præg af historisk charme og rå New Yorker stil, hvor de eksisterende søjler og bjælker er med til at give ægte pakhus stemning.

Flere af lejlighederne i Klostergaarden har altanermod et skønt renoveret gårdmiljø, og alle lejlighederne har adgang til to indbydende terrasser på henholdsvis 1. og 4. etage. Indretningen og materialerne går her op i en højere enhed og skaber derved et sublimt miljø til fordel for fælleskab og nærhed.

Blik for brugerne

Der er etableret nyt varmesystem i hele bygningen samtidig med alle el-installationer er udskiftet og hver enkelt bolig har sit eget ventilationsanlæg for at give øget komfort og indeklima.

Brugskvalitet

Projektet giver gennem ændring fra erhverv til bolig/restaurant givet bygningen tilbage til byen da projektet hermed bidrager med liv til byen/pladsen, også i aftentimerne.

Solidt samarbejde

På trods af at projektet har haft en kort tidsplan i udvikling - og byggeproces har samarbejdet på alle niveauer været inspirerende og frugtbart. Bygherres hurtige beslutningsproces har gjort projektet smidigt. Fra start var der fokus på at skabe komplette boliger med en inspirerende arkitektur med afsæt i eksisterende rammer samtidig med at der var fokus på økonomi og rentabilitet.

Parter bag projektet

Bygherre:
Bricks A/S
Marselis Tværvej 4
8000 Aarhus C
www.bricks.dk

Arkitekt:
Luplau Poulsen
Østergade 5
8000 Aarhus C
www.luplau-poulsen.dk

Ingeniører:
Niras
Åboulevarden 80
8000 Aarhus C
www.niras.dk

Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Lotte Stokvad
Nordre Strandvej 37, 1.
8240 Risskov

Rambøll Danmark A/S
Oluf Palmes Alle 22
8200 Aa

Yderligere information om projektet

http://www.klostergaarden.dk/default.html

Sted

Klostertorv 9 / Frue Kirkeplads 4 / Vestergade 8
København

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

5.001-20.000m2