fbpx

Klassisk Hellerup villa i nationalromantisk stil

Nænsom og gennemgribende renovering af klassisk villa med anneks

Se mere

Klassisk Hellerup villa i nationalromantisk stil

Nænsom og gennemgribende renovering af klassisk villa med anneks

Læs projektets egen beskrivelse

Den klassiske Hellerup villa så ved første øjekast ud til at være i meget fin stand, men efterhånden som der blev åbnet op for konstruktionerne, viste huset sig at trænge til en større renovering. Familien med dens 5 sammenbragte og fælles børn havde derudover behov for flere børneværelser. Løsningen blev at grave kælderen ud og skabe nogle store, lyse værelser med god rumhøjde til de teenagebørn, som kun bor i huset på ½ tid. Med indarbejdelse af nye, tekniske løsninger blev der sikret et godt og tørt indeklima i kælderen.

Huset fik en nænsom, men gennemgående opgradering både ude og inde, hvor der blev værnet om alle de originale detaljer som stuk, brændeovn, udestue og gesimsbånd. Derudover blev der skabt et stort køkken-alrum, hvor hele familien kan samles, med den lange bænk som det perfekte mødested. Der blev udført smukke snedkerløsninger, som passer til huset og giver rummene en særlig stemning.

Til huset hører også en tidligere garage og portnerbolig, som blev renoveret og indrettet til særskilt arbejds-, gæste- og teenagerum.

Blik for brugerne

Efter udbedring af skimmel- og fugtskader blev huset generelt efterisoleret i kældergulv, tag og hulmure. Der blev monteret nye vinduer i kælderen og installeret nye fjernvarme-og elinstallationer overalt. Der blev tænkt nye løsninger for indeklima og god rumventilation med varmegenvinding.

Inspirerende ressourcetiltag

I forbindelse med udgravning af kælderen, blev det observeret at huset stod på et næsten ikke eksisterende og særdeles skrøbeligt murstens fundament, hvilket var årsagen til de mange sætningsskader som huset havde fået gennem sine 100 års levetid. Der blev derfor iværksat en stor og ambitiøs proces med at få lavet en skånsom understøbning og et nyt stærkt fundament. Dermed kan huset stå mange år endnu og fortælle om en over 100 år gammel byggetradition.

Eksempelværdi

Det flotte hus fra 1894 er et smukt eksempel på den nationalromantiske byggestil. Selv om boligen løbende var blevet sporadisk vedligeholdt, stod det klart, at huset trængte til en gennemgribende renovering for at sikre og bevare boligen fremover. Renoveringen tog udgangspunkt i at bevare og videreføre den smukke og detaljerige arkitektur med de materiale- og farveholdninger, som huset er født med. Husets indretning blev ligeledes opdateret og optimeret til en moderne familie med mange behov. Køkkenet blev åbnet op, og kælderen blev gjort anvendelig til ophold.

Solidt samarbejde

Projektet udviklede sig løbende med flere overraskelser undervejs, og I den type renoveringsopgaver vil der derfor være behov for et tæt samarbejde og en god og tillidsbåret dialog mellem både entreprenør, arkitekt og bygherre, da der typisk løbende vil opstå mange uforudsete udfordringer, som kræver en god og hurtig løsning. Det var heldigvis også tilfældet på denne byggesag, hvor alle parter havde en god forståelse for, hvilken kvalitet, et hus af den type kræver. Resultatet blev derfor både et smukt og unikt hus og en glad husejer.

Levende bygningskultur

Huset ligger i et kvarter med flere huse i samme byggestil. Det er derfor at stor betydning at værne om og bevare de eksisterende huse for fremtiden. Det gør man kun ved at renovere i en høj, håndværksmæssig kvalitet som står mål med bygningens kvalitet. Med den gennemgribende renovering fik det misligholdte hus et nyt og værdigt liv og kan få lov at leve mange år endnu til glæde for både beboere og naboer. Bygherren fik på én gang en smuk og moderne bolig med respekt for husets oprindelige tidstypiske kvaliteter, som familien i sin tid forelskede sig i da de købte boligen.

Parter bag projektet

Arkitekt: NB ark
Ingeniør: Okholm Aps
Entreprenør: Trørød entreprise
Snedker: Daddy in Space

Yderligere information om projektet

https://www.danskeboligarkitekter.dk/projekt/patriciervilla-fik-nyt-liv-og-ny-kaelder

Sted

Hellerup
2900 Hellerup

Fotos: Kayser O.

Realiseret

2021

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2