fbpx

Kirkebjerg Skole

Læs projektets egen beskrivelse

’Jeg har heldigvis været ude og besøge jer et par gange før, men ikke efter hovedbygningen er færdig – wow, det ser godt ud!’ – Pia Allerslev, Børne- og Ungdomsborgmester i København.

Helhedsrenovering og kapacitetsudvidelse af klassisk aulaskole med respekt for den oprindelige, fine arkitektur

Den bevaringsværdige skole er helhedsrenoveret nænsomt. Samtidig er aulaen og gangarealer til ophold og gruppeundervisning aktiveret.

Skolen er udvidet fra 3 til 5 spor samtidig med opførelsen af en ny bygning tegnet af Claus Bjarrum Arkitekter. Vores opgave var at ombygge og tilpasse den eksisterende bygningsmasse til de behov, der opstod i forbindelse med udvidelsen. Desuden er den bevaringsværdige aulaskole helhedsrenoveret. Projektet rummer således ombygninger, genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed.

Bevaringsværdigt byggeri
Kirkebjerg Skole er opført i 1943 som et anlæg bestående af en markant hovedbygning med klasselokaler og en aula i tre etager flankeret af længebygninger i hhv. en og to etager. Skolen er udbygget gentagne gange i 1970, 1992, 1997, 2001 og 2003. Bygningerne fra 1943 er i bevaringsværdiklasse 3. Vores helhedsrenovering og tilpasning af funktionerne er derfor foregået nænsomt og med respekt for skolens oprindelige kvaliteter.

For at sikre skolens brugsværdi i forhold til nutidige pædagogiske principper er aulaen og de mange brede gangarealer omkring aularummet med fast inventar til ophold og gruppeundervisning blevet aktiveret.

Blik for brugerne

Bygningen er energirenoveret og lever op til nutidige indeklimakrav. Det sørger bl.a. en ny solafskærmning i smuk samklang med den eksisterende bevaringsværdige facade for.

Brugskvalitet

Med de aktiverede og dobbeltprogrammerede gangarealer får skolen ny brugsværdi og nye faciliteter til differentieret undervisning, aktiviteter og rum til fokus og fordybelse.

Bidrag til omgivelser

Den fysiske opgradering af skolen med nye overflader og nye funktioner øger skolens attraktionskraft og styrker dens lokale samlingskraft.

Eksempelværdi

Renoveringen af Kirkebjerg Skole er et fint eksempel på, hvordan man forener bevaringsværdi, energioptimering og nye funktioner og læringsmiljøer på en respektfuld, æstetisk og meningsfuld måde.

Solidt samarbejde

Helhedsrenoveringen og kapacitetsudvidelsen er gennemført i tæt samarbejde med Københavns Kommune/ByK som bygherre, Københavns Kommune/BUF som bestiller samt brugere fra skole og fritidstilbud.

Økonomi og værdiforøgelse

Renoveringen af Kirkebjerg Skole er et led i en storstilet opgraderingsindsats på de københavnske folkeskoler, der bringer bygningsmassen op til nutidig standard - æstetisk og funktionelt.

Udførelseskvalitet

En række af elementerne - rammer i anodiseret aluminium til solafskærmning, integrerede rummøbler og akustikpaneler i det storslåede aularum - er specialdesignet til skolen og er udviklet og udført i tæt samarbejde mellem rådgivere og udførende.

Parter bag projektet

Bygherre: Københavns Kommune v. KEjd
Totalrådgiver og arkitekt: KANT arkitekter A/S
Ingeniør: EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Entreprenør: Hugo Svaneeng A/S

Yderligere information om projektet

http://www.kant.dk/projekt/kirkebjerg-skole/

Sted

Vanløsehøj 4
2720 Vanløse

Nomineret 2017

Realiseret

2016

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Institution

Areal

5.001-20.000m2