fbpx

Kapselfabrikken

Læs projektets egen beskrivelse

BIG – Bjarke Ingels Group har deres hovedkontor i et af byens gamle fabriksanlæg, Kapselfabrikken i Valby fra 1929, som i mange år var domicil for Dansk Pressefabrik, der producerede kapsler til øl, sodavand og mælkeflasker. BIG så lokalerne som et perfekt sted at omdanne til en ny kreativ fabrik og flyttede ind i 2012. Det nye kontor har op til 12 meter til loftet, 9 kraner, rå stålbjælker hængende som levn fra fabrikkens tid og store sprossede vinduer lukker lys ind fra alle sider, som en industriel katedral. Det har været et bevist valg fra BIGs side ikke at reparere og male, men i stedet se skønheden i det upolerede for at bevare den særlige scenografi, man mødes med, når man træder indenfor; lyst og rummeligt og med de enestående lokalers gamle råhed, som et anderledes modspil til det nye og raffinerede.

For at renovere lokalerne og omdanne dem til kontor blev varme og el installeret i lokalerne, samt toiletter og køkken. Køkkenet er lavet i 2 tons 5mm massive rustfri stålplader og en af søjlernes ekstra kapacitet bliver brugt til at udkrage serveringsbaren. Tre mødelokaler er lavet i forlængelse af køkkenet ved at opsætte 5m høje glasvægge, hvor dørene ind til lokalerne ligeledes er af glas og går helt fra gulv til loft. Midt i kontoret er der lavet en stor boks i rå stål (varmt valset), der skjuler de lukkede funktioner som printerrum, materialelager og toilet. Radiatorerne på kontoret er nøje udvalgt og blev efter BIGs ønske leveret ubehandlede fra producenten, så de bevarede deres rå udseende og passede ind.

Da BIG overtog lokalerne var der en efterklangstid på 7 sekunder, som i Grundvigskirken. Istedet for at lyddæmpe under bjælkerne, hvilket ville have ødelagt det rå look, er lydbats sat op mellem bjælkerne i loftet og på hele den ene endevæk. På den måde er der skabt optimal akustik på BIGs nye kontor, – et kontor der uden tvivl med til at skabe de optimale arbejdsrammer, der understøtter den kreative nytænkning, som firmaet lever af.

Parter bag projektet

BIG - Bjarke Ingels Group

Sted

Kløverbladsgade 56
2500 Valby

Realiseret

2012

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2