fbpx

Kælderrenovering i bolig

Læs projektets egen beskrivelse

Det centrale i projektet har været at omskabe en 96 m2 fugtig og næsten ubrugelig kælder til en reel anvendelig del af familiens bolig. Selvom der er mange konstruktive udfordringer ved et sådant projekt, så har den største udfordring været, at detailprojektere renoveringen således, at der kom et sundt og gennembearbejdet projekt ud af det i sidste ende men samtidig et projekt, der lå indenfor de økonomiske rammer, som familien havde til rådighed.

Blik for brugerne

Boligens reelle areal er udvidet med ca 39 %, men det kun koster en brøkdel mere at opvarme huset som helhed. Kældergulvet er isoleret og ydervæggene er isoleret ind- og udvendigt. Stuegulvet er nu ikke koldt som tidligere, da kælderen nu er opvarmet.

Brugskvalitet

Renoveringen er udført, så kælderen nu kan bruges til ophold på niveau med husets øvrige rum. Der er lyst, tørt og rigtig behageligt nu, hvilket sår i grel modsætning til hvordan kælderen før tog sig ud.

Eksempelværdi

Konverteringen af kælderrum, der før end ikke var tjenelige til opbevaring til nu at være en reel anvendelig del af boligen, på niveau med boligens andre rum.

Solidt samarbejde

Det har været et langstrakt projekt, fra de første skitser til den endelige indflytning. Der har været et godt samarbejde imellem ejer, håndværkere og arkitekt, hvilket har været rigtig godt, da der er mange små ting der skal falde på plads.

Økonomi og værdiforøgelse

Familien har fået de ekstra rum, der gjorde, at de kunne blive boende i et ellers dejligt og flot hus, der ligger tæt på skole og forældrenes arbejdspladser. Boligens beliggenhed har gjort, at de afholdte udgifter kan dækkes ind ved et evt salg-

Udførelseskvalitet

De fagligt rigtige konstruktioner sammen med valget af lyse og slidstærke materialer gør at familien både her og nu samt i årene der kommer, nyder resultatet. De oplever, at de forskellige tiltag går op i en højere og meget meningsfuld helhed.

Parter bag projektet

Jeg har som arkitekt været den gennemgående rådgiver fra skitse til færdigt projekt.
Ar-Kon ApS, Præsteager 11, 8200 Aarhus N

Sted

Bakkefaldet 30
8210 Aarhus V

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500 m²