fbpx

HOTSPOT – UNGEMILJØ i Vesthimmerland

Renovering og omformning af gammel rådhus til kommunens største ungemiljø

Se mere

HOTSPOT – UNGEMILJØ i Vesthimmerland

Renovering og omformning af gammel rådhus til kommunens største ungemiljø

Læs projektets egen beskrivelse

I Vesthimmerlands Kommune har de unge sukket efter et miljø, hvor de kunne lave aktiviteter og initiativer til, for og med hinanden, således alle unge kunne få styrket deres sociale netværk på tværs af kommunen.

Ungerådet var de unges ryst, hvilket fik Byrådet i Vesthimmerlands Kommune til at træffe beslutning om oprettelsen af et ungemiljø i stueetagen i det resterende gamle rådhus placeret i Aars centrum. Udover ungemiljøet placerede man ligeledes UNGvesthimmerland i samme bygning på 1. etage for at styrke de synergier der er mellem de kommunale tilbud og de unges initiativer.

I 2019 Afholdte Ungerådet og UNGvesthimmerland tre workshops i den gamle bygning. Her deltog unge fra kommunen med det formål at beskrive indretningen og anvendelsesmulighederne i ungemiljøet i Hotspot. De unge var meget tydelige om at miljøet skulle have overordnet et New Yorker look med udgangspunkt i genbrugelighed. miljøet skulle endvidere være fleksibelt, tilgængeligt og brugbart til mangeartede aktiviteter og interesser.
Workshopsene medførte endvidere:
-etablering af en aktiv arbejdsgruppe af unge, som havde til opgave at hjælpe med åbningen og generel god opstart af huset.
-konkurrence ift. at frembringe navnet på miljøet.
-indretningskonsulent i ungemiljøer Thomas Noah Nørgaard blev tilknyttet ift. at lave indretningen, hvilket foregik i samspil med de unge og ungerådet.
Sideløbende arbejdede UNGvesthimmerland med at lave kontor- og mødemiljø for deres del af Hotspot.

6. februar 2020 åbnede dørene til det fantastiske og unikke Hotspot. Miljøet er lavet til at kunne rumme alle muligheder for undervisning, gruppeaktiviteter, arrangementer og værested for unge i forskellige aldersgrupper fra hele kommune.
Hotspot giver alle muligheder for mange forskellige anvendelser, hvilket var meget væsentligt for de unge fra starten. New Yorker looket står meget tydeligt frem i Hotspots ungemiljø, ved den rustikke finish med markante farver og illustrationer. Genbrugeligheden er sat i fuld anvendelse ved f.eks. interiøret.

Hotspot har mange elementer tænkt ind for at imødekomme målgruppen, men også mangfoldigheder af aktiviteter. her kan nævnes:
-skæve og runde vægge
-samtalekøkken og tekøkken
-musiklokale
-krealokale
-scene- og aktivitetsrum
-undervisnings- og spillerum
-hyggeoaser
-mødelokaler
-samtalerum
Hotspot har ingen grænser ift. funktionalitet udover vores egen fantasi

Inspirerende ressourcetiltag

Hotspot har givet Vesthimmerlands Kommunes unge deres helt unikke miljø og muligheder for udfolde sig i stærke sociale fællesskaber. Hotspot er med til at give alle unge muligheder for at mødes i tidsrum, hvor det normalt er svært, dvs. Hotspot har åbent hver eftermiddag og aften samt i nogle weekender.

Eksempelværdi

Huset står som et unikt gennemført eksempel på hvordan der bør tænkes om ungemiljøer

Solidt samarbejde

De unges involvering og engagement (ungeråd, workshops med unge, husråd i Hotspot, unge håndværkere) i opbygningen og indretningen af Hotspot har haft afgørende betydning for det vartegn Hotspot har været fra starten og stadig er. Det tværfaglige samarbejde har været i alt arbejde om opbygge Hotspot, men det har taget udgangspunkt i de unges tanker og overvejelser.

Parter bag projektet

Vesthimmerlands Kommune er projektejer med projektleder Peter Olsen. UNGvesthimmerland, ungerådet og arbejdsgruppe af unge i Vesthimmerlands Kommune har været rådgivende og styrende ift. indretning af ungemiljø.

Sted

Jyllandsgade 37
9600 Aars

Realiseret

2020

Indstillingsår

2023, 2024

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2