fbpx

Boller slotsvej 28 Horsens

Fra stald til beboelse

Se mere

Boller slotsvej 28 Horsens

Fra stald til beboelse

Læs projektets egen beskrivelse

Et statshusmandsbrug, udstykket i 1938 fra Boller slot. Opført efter tides premisser, stuehuset tæt på vejen, udsigteten uden betydning og jord ned til Horsens fjord var irrelevant. Vi ønskede en bolig med udsigt og lys. Premissen var at ingen bygninger måtte fjernes pga fredning. Stedet var fundet og vi (Ole) kastede os ud i projektet, startede med et solvarmeanlæg, hvis overskudsvarme om sommeren skulle bruges til et svømmebassin. Derefter startede vi renoveringen af stalden/laden, hvor murene blev stående, men taget og gulvet blev fjernet. Vi var heldige at komme med i TV2 programmet “Mesterlige ombygninger” hvor vi fik stor hjælp fra Arkitekt David Zahle. Vores ønske var at f¨så ,meget udsigt og lys ind som muligt. I laden fik vi et stort rum, Stue/køkken med mange vinduer, både med gulvtilloft vinduer og dels mange Velux vinduer. Oven på Stalden fik vi en “beam” som havde glas både mod syd (varmen) og nord(udsigtet) . Det blev til vores leve/opholdsrum i det daglige med både te-køkken og toilet og bad i samme rum.
Vi flyttede ind i 2022 og begyndete på de sidste værelser under “beamen”, hvor der er 3 værelser, et badeværelser og et gæstetoilet son blev færdig i løbe af året.

Dette blev

Blik for brugerne

Stalden og laden har fået en ektra indermur, så der er ud over almindelig dobbelt mur 20 cm glasuld og en gasbeton væg. Der er 40 cm polystyren i gulvet. Dette giver en meget god isolation, så huset varmes let op ad det etableret solvarme anlæge som er kombineret med et jordvarme anlæg. I haven har vi flere steder valgt et kvas hegn, som også give en stor biodiversitet.

Parter bag projektet

Bygherre: Lisbeth Wieck Davidsen og Ole Davidsen
Arkitekt: David Zahle (BIG) med flere
Tømmere: Nicolai Sabro med flere

Sted

Boller Slotsvej 28
8700 Horsens

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2