fbpx

Hollændervej 32

Læs projektets egen beskrivelse

Hollændervej 32

Oprindeligt et sommerhus, udvidet med tilbygning i 1967 og samlet 82 m2 med tilhørende udestue og garage. Små, mørke rum.
Dette projekt omhandler en total om- og tilbygning. Huset udvides med ca. 80 m2 og gøres både arkitektonisk og energimæssigt mere tidssvarende.
En optimering af husets rumstørrelser og rumforløb med udgangspunkt i en funktionel planløsning. En bedre udnyttelse af dagslyset i de rum man fortrinsvis opholder sig i, hvor køkkenet er husets omdrejningspunkt, vendt mod haven i syd.
Terrassen som lægger i forlængelse af køkken og stue skaber en god overgang mellem ude og inde, hvor skydedøre og ingen niveauforskel sikrer en naturlig adgang.
De murede vægge fra ombygningen i 1967 er bevaret, men ellers er alt tidligere sommerhus og udestue nedrevet. Ny isolering i gulve, vægge og tag. Energivinduer, gulvvarme, nyt naturgas og solceller. Garagen er inddraget i husets arkitektoniske udtryk og bruges som bufferzone – arbejdsrum, værksted etc.
Et hus som indpasser sig naturligt i sine omgivelser på en traditionel villavej og som i al sin enkelhed ydmygt skaber de bedste rammer for hverdagslivet.
Et projekt som favner både energioptimering, værdiforøgelse og stor brugskvalitet samt viser renovering som et alternativ til opførelsen af et nyt typehus.
Et projekt som er skitseret, projekteret og hovedsagelig udført af bygherrer selv.

Blik for brugerne

Der er ny isolering i alle gulve, vægge og tag. Endvidere er vinduer skiftet til energivinduer, nyt naturgas samt solceller på taget.

Brugskvalitet

Renoveringen har skabt en funktionel planløsning, som fungerer rigtig godt i hverdagen og rumantal og rumstørrelser er tilpasset en nutidig familie på 4. Fokus på lyset og forholdet mellem ude/inde skaber hver dag stor glæde.

Økonomi og værdiforøgelse

Projektet har medført store energibesparelser og en betydelig forøgelse af markedsværdi.

Parter bag projektet

Bygherrer; Katja Hitz, indretningsarkitekt fra Danmarks Designskole 2005 og Kim Lindh Pedersen, håndværker/blikkenslager, som har tegnet og udført det meste af projektet selv.

Sted


2791 Dragør

Realiseret

2012

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2