fbpx

Hans Egedes Kirke

Læs projektets egen beskrivelse

Hans Egedes Kirke er tegnet af arkitekt Hoff og Dirckinck-Holmfelt i 1966 og udvidet til sin nuværende udstrækning i 1972. Både kirke og Menighedshus er opført i gule sten, og danner tilsammen en arkitektonisk enhed.

Med et ønske om udvidelse af menighedsfaciliteterne har Brøgger Arkitekter tegnet og udført en ny 1. sal på 250 m² og samtidigt ombygget bygningens eksisterende 350 m² i stueplan.
Den nye 1. sal er opført som en stram, kubisk tilføjelse tilpasset arkitekturen i kirkecenteret. Den er beklædt med kobber med stående false, og tilpasser sig stilfærdigt, men dog i et nyt og elegant udtryk.

Der er opført personlift samt ny flot trappe til den nye 1.sal med stort ovenlys, som sikre lokalerne masser af dagslys. På 1. sal findes to store og lyse konfirmand undervisningslokaler samt et mindre mødelokale, depot og nye toilet faciliteter. Dermed er ønsket om mere plads og bedre forhold for kirkens ansatte og brugere blevet opfyldt. I aftentimerne bruges bygningen nu aktivt af såvel menigheden og af eksterne foredragsholdere, og man har således fået sig et mere åbent og aktivt hus i nærmiljøet. De nye faciliteter er således sikret funktionelt og arkitektonisk til den fremtidige brug, idet både arbejdsmiljø, servicefaciliteter, rumligheder og lysindtag er blevet opgraderet og tilpasset den eksisterende arkitektur.

Bidrag til omgivelser

Det har bidraget med plads og bedre forhold for kirkens ansatte og brugere blevet opfyldt. I aftentimerne bruges bygningen nu aktivt af såvel menigheden og af eksterne foredragsholdere, og man har således fået sig et mere åbent og aktivt hus i nærmiljøet

Udførelseskvalitet

Den nye 1. sal er opført som en stram, kubisk tilføjelse tilpasset arkitekturen i kirkecenteret. Den er beklædt med kobber med stående false, og tilpasser sig stilfærdigt til kirken, men dog i et nyt og elegant udtryk.

Parter bag projektet

Bygherre: Hans Egede Kirke
Arkitekt: Brøgger Arkitekter A/S
Hovedeentreprenør: HP Byg A/S

Sted

Grønlands Torv 8
9210 Aalborg SØ

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2