fbpx

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference

Renovering og ombygning af smuk bevaringsværdig herregård, der i dag huser et hotel

Se mere

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference

Renovering og ombygning af smuk bevaringsværdig herregård, der i dag huser et hotel

Læs projektets egen beskrivelse

Den smukke, bevaringsværdige herregård fra 1434 i Vejle Ådal, som i dag huser Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, har gennemgået en større renovering samt til- og ombygning.

Renoveringen af Haraldskær Sinatur Hotel & Konference omfattede henholdsvis om- og tilbygning af hotellets køkken samt lettere ombygning af hotellets ene fløj, Engfløjen, og de tilhørende konferencefaciliteter samt udbygning af hele forbindelsesbygningen mellem værelsesfløj og restaurant.
Hotellets køkken var af ældre dato og levede ikke længere op til de gældende standarder, derfor etableredes der et nyt og moderne køkken i en ny tilbygning. Det er også i denne forlængelse, at hotellets Engfløj blev ombygget og renoveret, så fløjen blev tilpasset det nye restaurationskøkken.
Efter renoveringen kunne hotellet i 2023 præsentere nye, indbydende konferencefaciliteter, et topmoderne køkken samt et helt nyt vinrum med plads til prøvesmagning.

Vinkælder på loftet
Som noget nyt fik hotellet etableret et vinrum. Men hvor man typisk vil etablere det som en udbygning af kælderen, blev det på Haraldskær etableret øverst, nemlig på loftet. Det var nemlig ikke muligt at skabe en klassisk vinkælder, da der ikke var plads nok i kælderen, og en udbygning af kælderen ville have medført en del udfordringer og meromkostninger på grund af de omkringliggende og eksisterende forhold – heriblandt fjernvarme og kloak- og strømforsyning, som løber under hotellet. Derfor blev løsningen et vinloft som i dag bidrager med et helt særligt kendetegn for hotellet i Vejle Ådal.

3D der skaber overblik
Som en del af Bang & Beenfeldts projekt blev hele hotellet, inklusiv tilbygning, tegnet op i 3D, fordi man med 3D-tegningerne bl.a. får elimineret potentielle kollisioner. Snittet af 3D-tegningen viser de mange søjler, som understøtter tilbygningen, og det fortæller samtidig noget om de mange ingeniørberegninger, der skal til for at skabe et enkelt og smukt udtryk i de rum, som gæsterne færdes i.

Hvad man ikke kan se på denne 3D-tegning, er rørføringen og kloakeringen, der går under den nye bygning, og som har været lidt af et puslespil at få til at gå op på grund af piloteringen. 3D-tegninger bidrager derudover til at fremhæve de virkelige forhold, så både entreprenør og bygherre nemt kan visualisere, hvordan resultatet kommer til at se at ud.

Flere fagdiscipliner i spil
Bang & Beenfeldt var tilknyttet projektet som totalrådgiver i både projekterings- og udførelsesfasen.
Hotel Haraldskær var for Bang & Beenfeldt et helt særligt og et spændende projekt at være tilknyttet som totalrådgiver, fordi det kaldte på en tværfaglighed, hvor alle in house fagdiscipliner kom i spil – lige fra konstruktioner, BIM og el til VVS, ventilation og projektledelse.

Dertil var det også en opgave, som kaldte på målrettede løsninger og god planlægning, så både hotellets personale kunne udføre deres arbejde i hverdagen og gæsterne nyde deres ophold, selvom der blev gravet ud og renoveret, mens hotellet var i drift

At indrette et vinrum på loftet krævede særligt fokus på isolering og ventilation, fordi det skal holde temperaturen stabil året rundt. Derudover har projektet omfattet, at et mobilt køkken skulle indtænkes i byggepladsplanen – hotellet er altså fortsat “åbent for business”, mens der blev arbejdet på de nye rammer og faciliteter, der omsider skulle blive til glæde for både gæster og personale.

Levende bygningskultur

Hotel Haraldskær ligger i en bevaringsværdig herregård fra 1434, hvorfor der i renoveringsprojektet i høj grad var fokus på at renovere med respekt, mens hotellets faciliteter skulle opdateres for at det kan fungere i moderne rammer og drives som hotel anno 2023.

Parter bag projektet

Totalrådgiver: Bang & Beenfeldt A/S.
Bygherre: Danmarks Lærerforening.
Arkitekt: Over Byen Arkitekter

Yderligere information om projektet

https://bangbeen.dk/blog/hotel-haraldskaer-den-gamle-herregaard-faar-nye-topmoderne-faciliteter

Sted

Skibetvej 140
7100 Vejle

Fotos: Bang & Beenfeldt

Realiseret

2023

Indstillingsår

2024

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2