fbpx

Hans Hartvig Seedorffs Stræde

Læs projektets egen beskrivelse

Afslutning af rådhuspladsens bebyggelse

Foran det fredede børneasyl i Hans Hartvig Seedorffs Stræde er der skabt et smukt 5 etages infill-byggeri med en delvis tilbagetrukket underetage samt et fag, der er rykket ca. 2 meter tilbage i forhold til gadelinjen, hvorved projektet på bedste vis tager hensyn til kigget mod børneasylet. Bygningen harmonerer særdeles fint med hjørnebebyggelsen på Rådhuspladsen, med fine proportioner, samme højde og en tilsvarende høj underetage.

Der har fra starten været fokus på, at huset skulle integreres i den bymæssige kontekst. Således er materialevalget også inspireret af bebyggelsen på Rådhuspladsen – de store teglformater står smukt og skarpt i flugt med de forskellige vinduesformater – hvor de største vinduespartier et trukket lidt tilbage og markeret med en hvid lysning, som giver et fint spil i facaden.

Bygningen rummer 16 små toværelses lejligheder fordelt på fire etager. De har alle adgang til en fæles tagterrasse, med et enkelt glasværn mod gaden. Underetagen er indrettet til butikker, nu med en kunsthandel og galleri. Det overdækkede forareal udnyttes endvidere som et godt integreret ly for busstop. De store vinduespartier giver et godt lys i lejlighederne og mulighed for at anvende de brede vindueskarme som alternative siddemuligheder, da de afsluttes ca. 40 cm over gulvet i lejlighederne. Bygningens facader er udført med storformat tegl i en lys grå farve, der brydes af vinduespartiernes mørke alurammer og hvide inddækninger i præcise proportioner. Underetagen er udført i de samme materialer, men holdt i mørke farver, og giver dermed en god base for ejendommen.

Byggeriet præmieres for den særdeles fine integrering i bybilledet og for sit enkelte og rene facadeudtryk, der står stærkt med sit eget udtryk og i eminent samspil med bebyggelsen på Rådhuspladsen.

Parter bag projektet

Bygherre // FHR Holding ApS
Arkitekt // Arkitema Architects
Ingeniør // Moe + Brødsgaard

Sted

Hans Hartvig Seedorffs Stræde 16 A-B
8000 Aarhus C

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2