fbpx

Albert Naus Vej 20A

Læs projektets egen beskrivelse

Totalt ombygget villa i et nutidigt arkitektonisk sprog

Der er tale om en særdeles omfattende energirenovering af en typisk 70’er villa på ca. 160 m2. Villaen er gentænkt både udvendigt og indvendigt med et greb, der klart forbedrer overgangen mellem ude og inde samt giver mere lys i boligen.

Hovedkonceptet har været en gennemskæring midt i huset, som giver transparens og god sammenhæng i husets rum, med enkle ganglinjer og kig gennem bygningen, både øst/vest og nord/syd. Der er endvidere åbnet op til tagetagen, suppleret af ovenlys og tagterrasse, hvilket giver en god vertikal kontakt i villaen. Indeklimaet er forbedret, både gennem materialevalg og via den naturlige ventilation, som er etableret. I stueplan er der endvidere åbnet op mellem køkken og spiseplads. Designmæssigt er den forenklede disponering af rum forstærket af et bevidst materialevalg med et enkelt farvevalg og lange linjer.

Både tag og facader står i en enkel, lodret cedertræsbeklædning, med indlagte zinktagrender. Alle vinduespartier står med mørke, markerede lysninger, der er med til at give bygningen et markant og enkelt udtryk. Ved valg af materialer er der lagt vægt på ”Cradle to Cradle” tanken. Der er f.eks. udviklet afstandslister til tag og facader i lærk.

Hele grunden er disponeret på ny, med nye adgange og opholdsareal, således at villa og grund fungerer sammen med nye terrasser foran børneværelser, og forarealet er nivelleret til en base for den enkle bygningskube.

Villaen præmieres for den smukke transformering af en typisk 70’er villa med en omfattende energirenovering til et nyt tidstypisk og ungt hjem, med velvalgte
historiske spor.

Parter bag projektet

Bygherre // Thomas Rosendahl og Anja Bechmann
Arkitekt // LOOP architects

Sted

Albert Naus Vej 20A
8270 Højbjerg

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2