fbpx

Grønnedalsparken i Skanderborg

Gennemgribende renovering af 390 boliger

Se mere

Grønnedalsparken i Skanderborg

Gennemgribende renovering af 390 boliger

Læs projektets egen beskrivelse

Grønnedalsparken er et typisk alment boligbyggeri fra 1970’erne – og som mange andre boligbyggerier fra den tid, trængte området og boligerne til en ansigtsløftning.
Da Skanderborg Andelsboligforening tog kontakt til Landsbyggefonden i forbindelse med vedligeholdelse af byggeriet blev de derfor anbefalet at lave en helhedsplan for området. Det mundede ud i den ambitiøse “Grønnedalsparken – Fysisk Helhedsplan” – med en gennemgribende renovering af 390 boliger.
Boligerne fordeler sig på såvel etageblokke som 2-etagers rækkehuse og renoveringen omfatter nye facader, tag, altaner og indgangspartier. Herudover bliver samtlige badeværelser renoveret, ligesom alle boligerne får nyt ventilationsanlæg.
For 76 af boligerne etableres der elevatorer i opgange, ligesom der sker mindre indvendige ombygninger med fokus på øget tilgængelighed i køkkener og badeværelser.
På nær disse 76 boliger er boligerne beboede i byggeperioden.
Foruden boligrenoveringen bliver udearealerne i området også fornyet med fokus på generel forskønnelse og på, at det skal være trygt at færdes i området.
Grønnedalsparken bliver overordnet efter renoveringen et mere trygt og rart miljø at leve og færdes i. For den enkelte beboer betyder renoveringen en lejlighed med nyt lækkert badeværelse og en flot ny altan, hvor det store glasparti både kan lukkes og åbnes helt.
Udearealerne bliver også totalt omforandret med små oaser mellem alle blokke. Udearealerne kommer bliver udstyret med grillpladser med borde og bænke, fastmonteret fitness-udstyr, petanquebaner, trampolin, legeplads, klatreudstyr og et lukket boldbane på 20×10 meter. En sti med rød belægning fører hele vejen rundt i området og opfordrer til en hyggelig vandretur.
Det gamle Grønnedalsparken havde efterhånden fået et lidt blakket ry i Skanderborg og var et område, hvor mange følte, det var utrygt at færdes. Efter renoveringen fremstår Grønnedalsparken flot, lys og venlig – dermed bliver opfattelsen af hele bydelen ændret

Brugskvalitet

Beboerne i ti af opgangene i bygningerne på tre og fire etager har fået elevator. Det har i flere år været et ønske, da mange af beboerne ellers var nødt til at flytte på grund af der deres mobilitet. De kan nu blive boende.

Bidrag til omgivelser

Det gamle Grønnedalsparken havde efterhånden fået et lidt blakket ry i Skanderborg. Efter renoveringen fremstår Grønnedalsparken flot, lys og venlig – dermed bliver opfattelsen af hele bydelen ændret og status højnes.

Solidt samarbejde

Den gennemgribende og ambitiøse renovering har krævet tæt samarbejde mellem både rådgivere, bygherre, myndigheder og entreprenør. Hovedparten af beboerne boede i boligerne under arbejdet, det har krævet dialog og masser af vilje til at løse udfordringer.

Økonomi og værdiforøgelse

Efter renoveringen en robust bebyggelse i et arkitektonisk udtryk præget af gedigne materialer og et elegant udtryk i lysegrå tegl, hvid fiberbeton, sorte skifferbestrøede og listedækkede paptage. Holdbare løsninger med et minimum af vedligehold.

Udførelseskvalitet

Kvaliteten i opførelsen er generelt præget af gåde gode og flotte løsninger. Et godt eksempel er de nye altaner uden synlige bæringer. En udfordrende men elegant løsning. Alt i alt resulterer renoveringen i nye flotte, lyse og flotte boliger og udearealer

Parter bag projektet

Bygherre: Skanderborg Andelsboligforening, Adelgade 106, 8660 Skanderborg
Arkitekt: JFP Arkitekter A/S, Værkmestergade 25, 9. sal, 8000 Aarhus C

Sted

N F S Grundtvigsvej 1
8660 Skanderborg

Fotos: Skanderborg Kommune

Realiseret

2017

Indstillingsår

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

Over 20.000m2