fbpx

GreenhouSE Schneider Electric

Læs projektets egen beskrivelse

GreenhouSE – Nyt Nordisk Hovedsæde til Schneider Electric
Tema : Renoveringspotentialer ved gentænkning af forstadens industriområder og kontorlandskaber

I 1980’erne opførte Christian Rovsing en voldsom senmoderne kontormaskine. Arkitekturen var rationel og havde alle nødvendige installationer. Men der var ikke tænkt i medarbejderens samspil eller kropslige komfort.
Fra ombygningen heraf vil vi gerne fremhæve det store atrium der i mange år blev anvendt til serverrum og herefter byggevarer-udstilling. En betonmur er fjernet så et blødt dagslys sammen med ovenlys tegner rummet. Bygherren anede uråd om anvendelsen af det store rum i midten. Svaret var to rumstore “reoler” der iscenesætter rummet med præcise let adskilte zoner til læring, udstilling, møde og større events. I mellem dem er plantet træer forsænket ned i det eksisterende installationsgulv. De 9 meter høje reoler er udført i industrialiseret kertotræ. Et materiale mest brugt til opbygning af skjulte konstruktioner, men her eksponeret som et haptisk element i det nye Nordiske hovedsæde til den internationale koncern Schneider Electric. Ophængte skærme til projektion og akustisk dæmpende skiver tillader at mange forskellige aktiviteter kan foregå samtiddigt. Bygningsejer, udlejer og rådgivere har i et frugtbart samarbejde forfulgt ideen om at skabe en energieffektiv og dynamisk kontorbygning med optimale rammer for virksomhedens medarbejderne og kunder.
Udviklingen af koncept og idé tager udgangspunkt i bygningens materielle og strukturelle forudsætninger og potentialer, samt udlejers funktionelle behov. Sagen er særlig interessant, idet den tager fat i en problematik om en eksisterende bygningsmasse og typologi fra en tid, som i dag synes monoton og fremmedgjort. En bygningsmasse som der skal tages hånd om over det ganske land. Således er dette projekt et ex. på den mulige gevinst ved en gentænkning af forstadens industriområder

Blik for brugerne

Download den fulde beskrivelse hvoraf fremgår det dybdegående arbejde med miljø og bæredygtighed inkl. dokumentation af energiforbrug, drift og totaløkonomi !!!

Brugskvalitet

Bygningen har fået en markant bedre brugskvalitet. Kontorarealer er blevet tidsvarende og atrium bygningen har fået et markant arkitektur med spændende og anvendelige rumligheder. Kælderetagen er “vakt til live” og er blevet inddraget som et aktiv i huset

Bidrag til omgivelser

Lys-givende karnapper skaber nu en vekselvirkning samtidig med, at lysindfaldet fra de store vinduespartier er med til at skabe et godt arbejdsmiljø. Med renoveringen er en monoton og trist erhvervsbygning gjort til en attraktiv og dynamisk bygning

Eksempelværdi

Problematik om en eksisterende bygningsmasse og typologi fra en tid, som i dag synes monoton og fremmedgjort. Således er dette projekt et ex. på den mulige gevinst ved en gentænkning af forstadens industriområder.

Solidt samarbejde

Download den fulde beskrivelse af organisation og samarbejdsformer gennem alle faser i et forholdsvis komplekst projekt.

Økonomi og værdiforøgelse

Fokus har været at skabe en bygning med et langsigtet mål om at skabe økonomisk værdi gennem opdateret energioptimering – med omtanke. Derfor har alle grønne tiltag og projekter været igennem en vurdering i i forhold til god totaløkonomi.

Udførelseskvalitet

Der har være fokus på gode tekniske og langtidsholdbare løsninger. Løsninger der samtiddigt er driftsikre og optimerede ift. “total cost of ownership”.

Parter bag projektet

Ejendomsejer: Wihlborgs
Lejer: Schneider Electric med MOE som bygherrerådgiver
Projektledelse: NT Consulting aps
Arkitekt: Bauen arkitekter maa. ved Claudia Schulz og Frans Drewniak
Spaceplanning: Laika
Ingeniører HaCaFrø, Knud Stokbro

Yderligere information om projektet

http://fransdrewniak.wix.com/bauen#!schneider/c19az

Sted

Lautrupvang 1
2750 Ballerup

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2