fbpx

GENBRUG OG TRANSFORMATION AF VILLA

Renovering af parcelhus fra 70erne med fokus på stilskift, genanvendelse og indeklima.

Se mere

GENBRUG OG TRANSFORMATION AF VILLA

Renovering af parcelhus fra 70erne med fokus på stilskift, genanvendelse og indeklima.

Læs projektets egen beskrivelse

Ejendommen på strandvejen i Espergærde er oprindelig bygget i 1977 tæt op af egebækken der har sit udløb i Øresund. Således er det meste af grunden miljøfredet, og der har kun kunne bygges på det eksisterende hus. Derfor er husets bærende konstruktioner i videst mulig omfang genanvendt og klimaskærm og indvendige overflader er nye. Bygherrens ønske var et hus i New England-style og han havde lade sig inspirere via Pinterest. Vi valgte at lægge en ny klimaskærm uden på huset med en træfiberisolering uden dampspærre og en klinkebeklædning malet med hvid linoliemaling. Huset kronedes med et smukt naturskifertag med den markante skorsten beklædt med bornholmsk granit.

Blik for brugerne

Huset er isoleret efter BR 18 krav, og alene det at husets primære konstruktioner er genanvendt og klimaskærmen er udført af biogene materialer gør at der er bundet meget Co2 husets levetid ud.

Inspirerende ressourcetiltag

Huset er indrettet e!er ejernes behov og ønsker. Huset er lukket op i både rumvolumen og transparens, med nye rumopdelinger og store glaspartier. Det giver både et lyst og venligt indeklima samt et herligt udsyn mod skov og hav. I nærmiljøet er huset blevet et ikon alle refererer til. Med sit hvide lyse udtryk tilpasser det sig eksemplarisk strandmiljøet på vandsiden med skoven som baggrund.

Eksempelværdi

Renoveringen er et eksempel på at genanvendelse godt kan give stor e"ekt og være værdiskabende. O!e bliver der bare revet ned og bygget nyt. Dette projekt ønsker at gøre op med den almindelige forbrugers opfattelse af at "det bedst kan svare sig at rive ned og bygge nyt". Her viser vi at genbrug godt kan være mere spændende og værdiskabende, end at gå i byen og shoppe et konventionelt typehus. Her har bygherre ønsket sig et hus i New England stil. Det kunne også have været Skandinavisk stil, Romantisk stil, og så videre - mulighederne er mange.

Solidt samarbejde

Renoveringen er udført med bygherre som interesseret og engageret projektleder, og med ATRIUM Arkitekter og BARION Ingeniører som tekniske rådgivere. Arbejdet er udført i hovedentreprise af Tømrerfirmaet Hansen og Jacobsen. Her kan også fremhæves et eksemplarisk samarbejde med Helsingør Kommunes sagsbehandler Jens Riis der hjalp til med at tolke lokalplan og fredningsbestemmelser.

Levende bygningskultur

Alt tømrer og snedker er udført i høj kvalitet i både materialer og håndværk. Her kan nævnes Dinesen massive gulvplanker i husets fulde længde 12 meter. Alt ud og indvendig ornamentik i det fineste snedkerarbejde. Der er arbejdet med konstruktiv træbeskyttelse og difusionsåbne materialer, der samlet set og i et bæredygtigt lys hæver dette hus salgsværdi et ekstra niveau.

Parter bag projektet

Bygherre: Jesper Elling
Arkitekt: Atrium Arkitekter ApS
Ingeniør: Barion Ingeniører ApS
Hovedentreprenør:Hansen & Jacobsen A/S

Yderligere information om projektet

www.atriumarkitekter.dk

Sted

Strandvejen 133 A
3060 Espergærde

Realiseret

2022

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2