fbpx

Bredgade 67-69

Læs projektets egen beskrivelse

En renovering med respekt for både fortid, nutid og fremtid, kan være overskriften på det projekt, som totalrådgiveren Gaihede, ingeniører & arkitekter, gennemførte fra juli til december 2013 for den katolske kirke i Danmark.
Gaihede renoverede kirkens ejendom i Bredgade 67-69 i det indre København. Bygningen er fra 1888, og den er ejet af Sankt Ansgars Menighed. Bygningen rummer 24 lejeboliger og fire erhvervslejemål.
Den fine, men slidte bygning trængte til en kærlig hånd, og facaden med de righoldige ornamenter skulle gennemgås og renoveres.
Gaihede fik opgaven og gik grundigt til værks – både i forhold til at bevare det oprindelige udtryk i den markante bygning og samtidig føre den op til nutidens tekniske krav.
Projektet bestod af en komplet renovering af gadefacade herunder gesimser og støbte udsmykninger, partiel renovering af øvrige facader, udskiftning af vinduer, udskiftning af tagvinduer. Derudover blev der udført en gennemgang af tag, herunder renovering af brandkamme og skorstene, samt en udskiftning af paptag på baghus og efterisolering af spidsloft med indblæsning af granulat.
En af de uortodokse beslutninger i forbindelse med renoveringen var at udskifte de oprindelige vinduer med ny-producerede vinduer, som blev udført som replika af de oprindelige med både nye rammer og ornamenterede glas.
Det skete af hensyn til tekniske krav i nutidig byggestandard i forhold til energieffektivitet. Samtidig blevet det gennemført med stor respekt for det oprindelige arkitektoniske udtryk.
Gaihede fra Valby har gjort det til et af sine specialer at renovere ældre bygninger og restaurere fredede bygninger i København.
Virksomheden er skarp på balancen mellem at sætte i stand og samtidig tilføre en vis fornyelse og funktionalitet, der forvandler bygninger fra at være museumsgenstande fra en svunden tid til at være en del af dagens København.

Parter bag projektet

Totalrådgiver er Gaihede, ingeniører & arkitekter
Bygherre er Sankt Ansgars Menighed.

Yderligere information om projektet

http://www.gaihede.dk/

Sted

Bredgade 67-69
1260 København K

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000 m²