fbpx

Frederikshavn, Gammel Kilden

Kærestepar i 20'erne flytter fra storby til udkants Danmark

Se mere

Frederikshavn, Gammel Kilden

Kærestepar i 20'erne flytter fra storby til udkants Danmark

Læs projektets egen beskrivelse

Huset er et arkitekttegnet hus fra 70’erne. Så vores tanke var at bevare så meget af det originale som muligt.
Vores udfordringer var i første omgang opstigende grundvand i underetagen. Vi endte med at grave ca 70 kvm2 ud i hånden (i lerjord) for først at lægge drænrør i og ud igennem sokkelen. Dernæst et grus – sand – og sidst flamingo og gulv varme.
Det tog os et halvt år at grave ud. Huset var meget mørkt og med små vinduer, fordi man dengang havde krav om energibesparelse. Alle vinduer blev skiftet til energirigtige og større vinduer i tråd med husets hånd. Vi har bevaret den gamle fyrtræs trappe og sat egetræs køkken ind. Der er lavet helt ny el og strøm, nye badeværelser, lofter. Alt andet end ydrevæggene har vi skiftet, det har taget os to år – og om 14 dage håber vi på at kunne flytte ind!

Levende bygningskultur

Da huset ligger på en bakke med udsigt til en stor skov og havet, har vores fokus været, de farver der var i naturen, og udelukkende naturlige og massive materialer. Såsom fyrretræ, egetræ, limestone, bæredygtig og svanemærket maling. Vi har udført håndværksmæssige færdigheder som har givet os store energibesparelser og en væsentlig øget markedsværdi på huset. Vi er to mennesker sidst i tyverne, og vi har gjort alt dette selv - og så endda for langt mindre end hvad vi kunne få i storbyen men med en udsigt og en hjemlig følelse i TOPklasse. Ikke mange i vores alder har taget springet til en mindre by, og gjort det selv. Men vi føler os taknemmelige for at vi gjorde det.

Parter bag projektet

Vi har selv lavet alt

Sted

Vangensvej
9900 Frederikshavn

Fotos: Det er mine egne, så det er fint

Realiseret

2021

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2