Formsprog 1951 forlænget i tilbygning
Nye behov blev 100% indfriet med om - og tilbygning
Formsprog 1951 forlænget i tilbygning
Nye behov blev 100% indfriet med om - og tilbygning
Læs projektets egen beskrivelse
Det arkitekttegnede hus med det enkle formudtryk fra 1951 skulle bygges om og til.
Om- og tilbygningen omfattede spisestue og køkken samt kælder og terrasse. En fantastisk udsigt fra huset skulle tilgodeses med vinduespartier og ny større terrasse, dog med passende hensyn til naboindblik.
Den røde murstensvilla er oprindelig tegnet af arkitekten H.G. Skovgaard som kunstnerbolig. Når man ankommer til huset ad kørevejen, gør bygningen ikke meget væsen af sig ud over altså at fortælle arkitekturhistorie med det for sin tid så karakteristiske knappe udtryk. Murværk og tag går i ét som en tilpasset klods placeret i terrænet på kanten af en sø. Netop dette er udnyttet på bagsiden eller måske snarere den egentlige frontside, hvor udsigten virkelig tiltrækker sig opmærksomhed. Huset er skabt med et stort ateliervindue fra opholdsstuen. Dette har naturligt inspireret til at gentage vinduesformen både i tilbygningen og til dels i ovenlysbåndet i det nye køkken.
Den nye tilbygning følger husets hovedform, hvor det eksisterende tegltag forlænges med samme taghældning ud mod have og ny terrasse. Tilbygningen skærer sig samtidigt, usynligt udefra, ind i den oprindelige store opholdsstue.
Udvidelsen af det eksisterende køkken følger denne tagflade, men bøjer af til modsat side, som giver mulighed for etablering af ovenlysvinduer med lys fra syd til den bagerste del af køkkenet.
Projektet er indstillet i samarbejde med Danske Boligarkitekter.
Blik for brugerne
Taget blev ekstra isoleret og vinduerne blev udskiftet for at indfri de nutidige energikrav og i forbindelse med renoveringen blev der etableret jordvarmeanlæg til opvarmning af hele huset.
Brugskvalitet
Boligejerne:"Det var vigtigt for os, at tilbygningen blev udformet så den passede i huset stil. Vi fik tegnet en tilbygning, som vi mener passer 100% til det oprindelige hus, et dejligt køkken/alrum med udsigt til søen, nøjagtigt, som vi havde forestillet os. Vi har været utrolig glade for samarbejdet med arkitekten. Det var vigtigt for os at få arkitektens input, da hun kom men nogle løsninger, vi ikke selv ville have fundet på".
Eksempelværdi
En eksisterende tilbygning til det oprindelige hus passede ikke til den nye families behov og de nye ejere var enige med arkitekten i, at husets karakter skulle bevares så vidt mulig trods den nødvendige modernisering. Derfor gav det god mening at få en ny tilbygning til at smelte sammen med det oprindelige i et samspil med den givne arkitektur, terræn og sted. Af samme grund var det f.eks. vigtigt at bibeholde den stramme tagform og tagfod i forbindelse med, at taget blev ekstraisoleret. Huset fremstå nu som et hele, som - omend en moderniseret a jourført bolig - som et hus, der har gjort sig umage for ikke at tilsidesætte det oprindelige karakteristiske formsprog og stedet særlige værdi.
Solidt samarbejde
Arkitekten: Det var meget givende at arbejde sammen med bygherrer, der så positivt gav både med - og modspil til idéerne, der kom på banen.
Udførelseskvalitet
Bygherren stod selv for et professionelt tilsyn af entreprenørernes arbejde i udførelsesperioden med et flot resultat til følge, der ses i de ubesværende overgange fra eksisterende til nyt samt i respekten for det stærke udtryk i det oprindelige røde blanke murværk herunder anvendelsen af rulleskifte.l
Parter bag projektet
Bygherre: Mette og Henrik Borring
Rådgiver: Tegnestuen Blomsten v/ Anette Mørch arkitekt m.a.a.
Projektet er indstillet i samarbejde med Danske Boligarkitekter: www.danskeboligarkitekter.dk
Sted
Vejlesøvej 34 A
2840 Holte