fbpx

RESTAURANT HØFDE 4

Total modernisering af gammel stråtæktsbygning ved Hvidbjerg strand

Se mere

RESTAURANT HØFDE 4

Total modernisering af gammel stråtæktsbygning ved Hvidbjerg strand

Læs projektets egen beskrivelse

Da den gamle stråtækte bygning i feriebyen Blåvand ved Vesterhavet trængte til en gennemgående renovering, var det BAKS arkitekter, der med stor sans for materialer og sjæl, grundigt istandsatte den smukke bygning, der ligger i første klitrække ud mod stranden. Med den nænsomme tilgang til renovationen, har man videreført og fremhævet de traditioner der har ligget i byggeskikken for området.

Fra vejen bliver man nu mødt med et rustikt hegn i cortenplader, hvor mindre totter af marehalm titter frem fra toppen og er med til at understrege stedets ånd og den omkringliggende natur. En stor træterrasse med rå planker omkranser den oprindelige bygning, som udvendigt har fået et gennemgående facelift med sorte trælister. Den mørke facade spiller smukt op ad det istandsatte tag og den kobberbeklædning, der omkranser vinduerne og overetagen, som får lov til at patinere smukt i det rå Vesterhavslandskab. Farverne er bevidst underspillede, så det er materialerne og deres stoflighed der skaber det tidsløse udtryk. Indvendigt går materialeholdningen igen med lyse pudsede vægge som baggrund for rå stengulve, træpaneler og listelofter, og stemningsfulde indslag med større kobberflader, sort jern og mørkt møblement. Det varme og rå udtryk drager mange paralleller til landskabet udenfor vinduet, samtidig med at det skaber en afslappet og imødekommende stemning, hvorfra man kan nyde naturens dragende gang.

Brugskvalitet

Restauranten har med renoveringen ikke bare fået et grundigt facelift og en optimeret brug af kvadratmetrene, men også en solid og tidsløs visuel branding, der gennemsyrer restaurantens koncept og spejler sig i såvel service som selve maden. Fra at være en mere eller mindre gennemsnitlig strandcafé, er restauranten løftet til at blive en attraktion i sig selv.

Eksempelværdi

Med stor respekt for bygningens oprindelige udtryk, er renoveringen et bud på hvordan denne type bygning kan moderniseres så de særlige detaljer, som specielt det smukke stråtækte tag, kan fremhæves på nutidig vis og stadig indgå naturligt i de naturskønne omgivelser. Kunsten har været at indgå i dialog med den særlige arkitektur der ligger i den oprindelige bygning og bevare alle detaljer og udtryk, samtidig med at give det et tidsløst islæt.

Parter bag projektet

Baks Arkitekter, Hvidbjerg Strand Feriepark, Steen Slaikjær, Laumand Huse

Yderligere information om projektet

http://www.baksarkitekter.dk/renovering-erhverv/restaurant-h%C3%B8fde-4-hvidbjerg/

Sted

Hvidbjerg Strandvej 31
6857 Blåvand

Realiseret

2017

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Erhverv

Areal

1-500m2