fbpx

EXPO-center

Systemair A/S

Læs projektets egen beskrivelse

Ventilationsproducenten Systemair’s udstillings- og kundecenter i Hasselager – også kaldet EXPO – er blevet totalrenoveret. Det har pustet nyt liv i bygningen, som bruges til at byde kunder og samarbejdspartnere fra hele verden velkommen til Systemair og Danmark.

Bygningen blev oprindeligt opført i 1966 og var dengang et lokalt referencepunkt i Hasselager. På daværende tidspunkt eksisterede E45 ikke, så alt gennemgående sydlig trafik til Aarhus skulle via Skanderborgvej, og da bygningen på dette tidspunkt var helt ny og anderledes, vakte den stor opsigt. Mange billister stoppede helt op for at kigge eller fotografere bygningen. I dag ser man dog byggestilen oftere fordi mange kommunale byggerier fra 70’erne, som fx skoler og rådhuse, er opført efter samme model.

Gennem årene har EXPO været brugt som kontorbygning, udstillingscenter og kundepleje-arrangementer, men efterhånden var bygningen blevet så utidssvarende og nedslidt, at Systemair sidste år tog en beslutning om at totalrenovere hele bygningen.

Efter renoveringen har det nye EXPO fået en mere enkel og minimalistisk stil. Udvendig er alle stålkonstruktioner lakeret sorte og bygningens store glaspartier prydes nu af slanke egetræslameller. Bygningens lidt ”svævende” udtryk er bevaret og udendørsarealerne er frisket op. Indvendigt er der installeret et nyt energieffektivt ventilationsanlæg, der via CO2/temperaturfølere regulerer luftmængden og temperaturen efter behov i centrets fire opdelte zoner. De nye rå betongulve behandlet med epoxy giver en industrielt look til lokalerne og spiller godt sammen med den store udstilling af ventilationsprodukter. Troldtekt-lofter forbedrer akustikken og alt inventar er udskiftet, heriblandt et nyt køkken udført i egetræ, således at det nu er et topmoderne udstillings- og kundecenter med førsteklasses-faciliteter for Systemairs kunder og samarbejdspartnere i mange år fremover.

Parter bag projektet

Bygherre: Systemair A/S
Arkitekt: Rasmus Bak, BAKS Arkitekter Aps

Yderligere information om projektet

http://www.systemair.com/dk/Danmark/

Sted

Bøgekildevej 6
8361 Hasselager, Aarhus

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

1-500m2