fbpx

Dyvekeskolen

Læs projektets egen beskrivelse

“Dyvekeskolen er et fantastisk eksempel på bæredygtig helhedsrenovering, hvor genopretning, modernisering, energirenovering, klimatilpasning, indeklima og tilgængelighed går op i en højere enhed. De tidligere lange mørke skolegange er forvandlet til moderne og lyse miljøer. Jeg er også meget glad for det moderniserede indgangsparti og skolens nye udhæng, hvor LED-lys om aftenen lyser op og skaber tryghed for elever og lærere såvel som for de forbipasserende”.
– Frank Jensen, overborgmester Københavns Kommune

Fra nedslidt 70’er-skole til moderne læringsmiljø for ’Den digitale profilskole’. Det er resultatet af helhedsrenoveringen af Dyvekeskolen på Amager, som KANT arkitekter har stået for med Københavns Ejendomme (nu Byggeri København) som bygherre.

Projektet er udtryk for stærkt fokus på et både teknisk, arkitektonisk og pædagogisk løft af den 10.500 m2 store skole på Amager. Renoveringen og ombygningen af Dyvekeskolen er et godt eksempel på, hvordan man med enkle og præcise arkitektoniske greb kan puste helt nyt liv i en nedslidt skolebygning. Her er de pædagogiske intentioner bragt helt ud i skolernes rum – og skolens fysiske rammer draget med ind som aktiv medspiller på fremtidens læringsarena.

Dyvekeskolens rumlige struktur har været præget af lange gange og tilstødende lukkede rum, men som en del af ombygningen blev den fastlåste struktur konverteret til et moderne læringsmiljø ved at tilføje nye, høje punktvise multifunktionelle rum i gangene med ovenlys – ’Nordlys’ – til gruppebaseret undervisning og ophold. Desuden er der blevet indrettet nye værksteder og faglokaler, og der er etableret nye fællesrum og et nyt auditorium, ligesom de centralt placerede faciliteter til lærerforberedelse er blevet forbedret. Skolen er fremtidssikret som en moderne læringsmetropol, bl.a. ved at ’Den digitale profilskole’ er blevet understøttet. En hjørnesten i projektet har været at overholde Københavns Kommunes krav til akustik i undervisningslokaler.

Parter bag projektet

Bygherre: Københavns Kommune / ByK (tidl. KEjd)
Totalrådgiver og arkitekt: KANT arkitekter A/S
Ingeniør: COWI A/S
Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund Landskab A/S
Konsulenter: Ulla Kjærvang og Grontmij Acoustics
Entreprenør: Enemærke & Petersen A/S

Yderligere information om projektet

http://www.kant.dk/projekt/dyvekeskolen/

Sted

Remisevej 16
2300 København S

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Institution

Areal

5.001-20.000m2