fbpx

Etablering af tagboliger i ejendom med fredet facade og specielle behov fra beboerne

Indretning af tagboliger på 5.sal har mindsket ejendommens totale energiforbrug på trods af 15% flere boligenheder.

Se mere

Etablering af tagboliger i ejendom med fredet facade og specielle behov fra beboerne

Indretning af tagboliger på 5.sal har mindsket ejendommens totale energiforbrug på trods af 15% flere boligenheder.

Læs projektets egen beskrivelse

E/F Laurids Skaus Gade 7-11 stod overfor et stort renoveringsbehov uden finansieringsplan både hvad angik de enkelte lejligheder (vinduer og badeværelser) og foreningen (nyt tag, renovering af kælder og installationer) Forening, administrator og Loftbolig A/S fik lavet en aftale hvor Loftbolig A/S løftede renovering af tag og installationer ved at etablere tagboliger. Det unikke var at hver beboer fik 75 tusind kroner til fornyelse som mange bruge bl.a. til vinduesudskiftning (de mest grælle steder var der poser i stedet for vinduer) En anden unik udfordring var at ejendommen var bevaringsværdig med fredet facade. Her blev et godt og tæt parløb kommunen om specialdesignede kviste løsningen for at sikre bygningens udtryk og lysindfald til lejlighederne.

Blik for brugerne

Energiberegningen viser at de nye 5.sals lejligheder bruger mindre energi end der tidligere strømmede ud mellem 4. sal og tørreloftet. Et interessant eksempel på at etablering af flere lejligheder bruger mindre energi samlet. Derudover har vi bygget i et område med instrastukruren på plads.

Eksempelværdi

Et tæt (og langt) parløb med kommunen om hvordan funktionelle boliger med ordentligt lysindfald kan etableres ift. en fredet facade. Vi har efterfølgende fået ros af kommunen af det endeligt resultat.

Parter bag projektet

Bygherre: E/F Laurids Skaus Gade 7-11, Entreprenør: Loftbolig A/S, Administrator og byggetilsyn: Cobblestone, Arkitekt: Torben Baltsen,

Yderligere information om projektet

loftbolig.dk

Sted

Laurids Skaus Gade 7,9,11
2200 København N

[video width="640" height="390" src="https://www.loftbolig.dk/wp-content/uploads/2019/10/Comp-2_1.mp4?controls=0&hd=1&autohide=1&rel=0" /]
Fotos: Loftbolig A/S

Realiseret

2019

Indstillingsår

2022, 2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2