fbpx

Hedehusene (3)

Energimodernisering

Læs projektets egen beskrivelse

Enfamiliehuset er fra 1972 og blev købt i 2003. En meget tynd ydervæg mod haven, punkterede ruder og slidte vinduer samt behovet for et ekstra børneværelse førte til, at det klima- og miljøbeviste besluttede sig for en grundig energirenovering, som er lavet i to faser. Fase 1 bestod af: Opbygning af en helt ny ydervæg mod haven med 350 mm isolering og tilhørende sokkelisolering, nye gulve med 350 mm isolering under, udskiftning af de fleste vinduer, valg af 3 lags lavenergiruder, udskiftning af yderdøre, indvendig isolering af gavlene i den ene halvdel af huset, nye radiatorer i stue og soveværelser, nye termostater og nye stikkontakter. Ved samme lejlighed blev der også sat en væg op, der gav et yderligere værelse. I anden fase blev der lagt yderligere 200 mm isolering på loftet. Der blev installeret solceller på taget, og de sidste 3 vinduer blev udskiftet.

I forhold til valg af materialer besøgte parret mange byggepladser, hvor der blev opført lavenergihuse, for at være sikre på at vælge de rigtige løsninger. De havde brug for ikke bare at se dem, men også mærke dem og prøve at åbne og lukke vinduerne i praksis, etc.

Blik for brugerne

Det er lykkedes at lave en omfattende energirenovering, som har forbedret boligens komfort og nedbragt energiforbruget med 20 % på trods af en lidt højere rumtemperatur inden for en overskuelig budgetmæssig ramme, som ikke er blevet ”kunstigt” nedbragt ved eget arbejde.

Brugskvalitet

Energirenoveringen har gjort huset rarere at være i, lysere og det var bare så dejligt første gang, at vi gik ind på det nye gulv på bare tæer”. Den dybe vindueskarm er indrettet som sidde-/hyggeplads for familiens datter i hendes værelse.

Økonomi og værdiforøgelse

Renoveringens to faser har samlet set kostet 620.000 kr., og huset er på 122 m2. Det er også et projekt, der har været præget af en grundig forberedelse og realistiske tidsplaner. Derfor har der heller ikke været budgetoverskridelser eller forsinkelser.

Parter bag projektet

Høje Taastrup Kommune.

Renoveringsprojektet er støttet af EU CONCERTO projektet “ECO-Life”, www.goenergi.htk.dk, som i perioden 2010-2014 understøtter gennemførelsen af dybe energimoderniseringer af 15-20 private boliger i Høje-Taastrup Kommune.

Sted


2640 Hedehusene

Realiseret

2013

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2