fbpx

Hedehusene (2)

Energimodernisering

Læs projektets egen beskrivelse

Enfamiliehuset er fra 1973 og ejet af familien siden 2003. Det var en udfordring, at vinduerne var slidte og besværlige i daglig brug. Derudover ville man godt have nedbragt energiforbruget og forbedret indeklimaet.

Det var baggrunden for energirenoveringen, som i starten havde følgende elementer: Nye vinduer i hele huset med 3 lags energiglas, udskiftning af 2 yderdøre, forøgelse af loftsisolering fra 100 til 350 mm isolering (papirisolering), tætning af den eksisterende hulmursisolering, en 100 mm ekstra isolering af brøstningen under vinduerne, et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding samt solceller på taget.

Det var et projekt, hvor der ikke var helt overblik over timing og rækkefølge fra start, hvilket betød ulemper og betydelige forsinkelser. Men det skabte også nye muligheder. Familien tilføjede et ovenlysvindue til projektet, som har forbedret lysforholdene. Familien nåede også at opleve, at det eksisterende træpillefyr var alt for stort set i forhold til det mindre varmeforbrug, og besluttede at etablere en jord-til-vand varmepumpe, som producerer over forventning.

Dette projekt indstilles, fordi det voksede sig større og bedre under etableringsfasen, og samlet set er en stor og velafbalanceret energirenovering, hvor der både er sket en betydelig forbedring af klimaskærmen, udskiftet til et bæredygtigt varmesystem, etableret solceller, sikret god ventilation og andre boligforbedringer til en pris på mellem 650-700.000 kr.

Blik for brugerne

Se ovenstående beskrivelse

Brugskvalitet

Familien har oplevet en større komfortforbedring end forventet, har fået mere lys over bordet ved køkkenet og glæder sig over mindre støv, og at arbejdet med træpillerne er forsvundet.

Økonomi og værdiforøgelse

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

Høje Taastrup Kommune. Renoveringsprojektet er støttet af EU CONCERTO projektet “ECO-Life”, www.goenergi.htk.dk, som i perioden 2010-2014 understøtter gennemførelsen af dybe energimoderniseringer af 15-20 private boliger i Høje-Taastrup Kommune.

Sted


Hedehusene

Realiseret

2012

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2