fbpx

Christiansgade 4

Læs projektets egen beskrivelse

På en lille grund på bare 11×30 m er der skabt 24 smukke boliger midt i byen omgivet af historiske bygninger, som Retsbygningen, Frimurerlogen og Folkeoplysningens hus. Bygningen er opført i 6 etager, dog med den 6. etage som tilbagerykket penthouse etage. Lyset har været den store udfordring, da der kun er to facader, der kan give adgang til lys. Ved hjælp af forskydninger i byggeriet er det lykkedes både at skabe udsigt og tilstrækkeligt lysindfald.
Den svære øvelse at tilføje nyt til eksisterende er løst ved at sammenkoble byggeriet til nabobebyggelsen, Frimurerlogen, med et altanelement, som herved markerer tydeligt, at der er tale om to selvstændige bygninger. Bygningen er opført i lys grå tegl med vinduespartier i træ/aluminium og forskudte trælamel-elementer, som giver bygningen en variation og lethed i sit udtryk.

Lys i bunden af trælamellerne oplyser bygningen på en fin måde om natten og gør den til et i høj grad levende indslag i
bybilledet. I gårdrummet er facaden udformet skråtskåret, som muliggør et kig mod nordvest fra lejlighederne. De 24 lejligheder er af varierende størrelse, og er indrettet med store rum. For at få mere lys ind i lejligheder er der sat højt vindue mellem stue og værelse, ligesom der er benyttet glasdøre og bygget så få vægge som muligt. Intentionen har været ’råt, enkelt og stort’. Samtlige lejligheder har en altan for at opfylde kravene til opholdsarealer.

Parter bag projektet

Bygherre // Niels Albertsen (NA Pier4 Aps)
Arkitekt // Luplau & Poulsen Arkitekter

Sted

Christiansgade 4
8000 Aarhus C

Realiseret

2013

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2