fbpx

M.P. Bruunsgade 34

Læs projektets egen beskrivelse

En del af butikken er indrettet i Det Hvide Hus’ gamle lokaler, men herudover er nabobygningen, Jægergårdsgade nr. 87, hvor der tidligere bl.a. var kiosk, inddraget og indrettet til caféområde. De to funktioner – butik og café – er adskilt af en mindre niveauforskel inde i butikken.

Space Architects and Design Aps har indrettet butik og café i et enkelt, råt design, hvor varesortimentet – brødet og kagerne – kommer i front og eksponeres fuldt ud. Rummet skal danne ramme om mere end blot køb af brød, det skal være en særlig oplevelse. Ved ombygningen er gulvet i butiksdelen sænket, således at der er niveaufri adgang til butikken, ligesom der er selvstændig niveaufri adgang til cafeafdelingen fra Jægergårdsgade.

Den enkle indretning spejles i facaderne både mod M.P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade, der med mørke faldskærmsmarkiser med diskret logo/navn ved hvert vinduesparti på smukkeste vis afrunder den renovering, som den tidligere ejer blev præmieret for i 2004. Som en del af konceptet er der fra M.P. Bruuns Gade indblik til selve bageriet, som dog overvejende er bake-off, hvor bagværket kommer fra bager-kædens bagerier.

Parter bag projektet

Bygherre// Ejendomsselskabet SC Aps
Arkitekt // Space Architects and Design Aps

Sted

M.P. Bruunsgade 34
8000 Aarhus C

Realiseret

2013

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Erhverv

Areal

1-500 m²