Bølgen Gilleleje

Et arkitektonisk trafikuheld bliver til arkitektonisk mesterværk

Se mere

Bølgen Gilleleje

Et arkitektonisk trafikuheld bliver til arkitektonisk mesterværk

Realiseret

2020

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2

Beskrivelse

Vi har aldrig været i tvivl om at beliggenheden på skråningen mod vandet, i Gillelejes gamle bydel var skøn! Det gamle sommerhus fra 40’erne var delvist renoveret og sat sammen med en moderne tilbygning i funkisstil. Det hang på ingen måde godt sammen , bar præg af midlertidige løsninger og virkede underligt sammensat både praktisk og stilmæssigt. Her skulle ske noget, men det er “ sårbart “ at bygge i en gammel bydel og egentligt bryder vi os slet ikke om nye huse uden sjæl og særpræg. Vi havde derfor svært ved at finde en arkitekt der kunne løse opgaven, indtil vi mødte David Via TV2 s program mesterlige ombygninger. Der var med det samme god kemi. David kom med en fantastisk kreativitet og nogle vilde ideer og vi havde viljen og ikke mindst modet til at udføre dem og være tro mod hans streger fra start til slut, uanset hvilke udfordringer vi mødte undervejs i processen. Vi valgte selv at stå for byggeprocessen, styring sf håndværkere, valg og indkøb af materialer mm. Med ja-hatten på og en løsningsorienteret indstilling til alle problematikker gik vi til opgaven med krum hals og stor perfektion. Resultatet blev over alles forventning….en smuk, vild og helt unik bygning opført i cedertræ, glas og beton ligger nu på skråningen mod strandbakkerne og pryder landskabet. Nogen kalder det et mesterværk og andre for Danmarks flotteste hus. For os er det først og fremmest en bolig der danner rammen om et hyggeligt hjem til en stor familie, et hjem med plads til fester og gæster, et helt specielt sted hvor man kan nyde livet og omgivelserne optimalt. Der er også blevet plads til et estetisk yoga studie i kælderen, som har medført at hot yoga nu er kommet til Gilleleje, til stor glæde for lokalmiljøet.
“ Bølgen” er helt klart et værk. Både et mesterværk, kunstværk og livsværk.

Se mere om projektet her

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne

Da vi byggede huset, vidste vi ikke at det ville blive noget af et tilløbsstykke. Hver eneste dag stopper folk op på gaden og kigger nysgerrigt og beundrende på bygningen, der markant skiller sig ud i Gillelejes gamle bydel. Vi har ofte gemt os i haven for at lytte til kommentarerne som stort set altid er positive. Vi har vænnet os til trafikken og glæder os over alle de positive tilbagemeldinger. De omkringliggende naboer roser os for at have forskønnet deres udsigt og mener at vi har løftet hele kvarteret. Det varmer. Og apropos varme.... Yogastudiet i kælderen er til stor glæde for lokalmiljøet som nu er med på trenden “ hot yoga “. Efter yoga i smukke omgivelser med 40 grader, bruger de havet i baghaven, til at køle af - året rundt. Det giver god mening. De store vinduespartier, selve formen , den helt specielle akustik og de valgte materialer giver en helt fantastisk rumfornemmelse som ikke kan beskrives men skal opleves.

Eksempelværdi

Vi håber og tror på at vi kan inspirere andre til at bygge noget unikt, ved at vise mod til at tænke ud af boksen. Det er uden for boksen magien opstår.

Samarbejde

Projektet kom godt fra start, med hurtig grundig sagsbehandling fra myndighedernes side. Vi oplevede en stor velvilje og interesse for projektet og fik alle godkendelser på plads. Samarbejdet med arkitekten har været hel forrygende og meget meget inspirerende. Vi føler os meget priviligerede over at have fået muligheden for at arbejde sammen med David og dermed få hans kreativitet og unikke ekspertise med ind i projektet. Derudover oplevede vi et helt fantastisk engagement, ægte glæde og en vis stolthed over projektet fra hans side. Det var en dejlig oplevelse og den gode dynamik gik begge veje, da David også gav plads til vores ideer og roste os for vores håndtering af opgaven. Der har ikke været mange nemme løsninger i brug. Stort set alt til projektet skulle fremstilles på speciel mål eller designes specielt til huset. Det har været krævende men utrolig spændende. Meget skulle op med kran og meget der skulle have været det blev løbet op i benene til vores og gutternes krop ikke kunne mere. Det er sådan nogle dage vi tænker tilbage på med en lille tåre i øjet og stor taknemlighed. Vi har sat høje krav til håndværkerne, som ofte har løst umulige opgaver. Vi har bevidst benyttet os af lokale håndværkere for at få et personligt engagement - og det må man sige lykkedes. Det har til tider været “tossernes holdeplads” og vi har både grinet og revet os i håret, men hold nu op hvor har de gutter gjort det godt!

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse

Vi har været meget kvalitetsbevidste i vores materialevalg og har benyttet os af ærlige materialer, hvor et feks et betongulv er lavet af beton og ikke noget der ligner. Derudover har vi valgt at bruge meget træ i både konstruktion og indretning. Det er smukt og bæredygtigt og netop træet bærer bygningen - de flotte spær, loftet og hele taget som er pakket ind i træ og gør taget anvendeligt.Håndværkerne har formået at udføre de mindste detaljer, med ypperlig præcision og håndværksmæssig elegance og de har levet op til det høje faglige niveau arkitekten lagde ud med tegningerne. Energibesparelserne har vi også fået med, huset er bygget top isoleret og efter nyeste krav. Lysindfaldet mod syd giver et fantastisk bidrag til varmen i huset, også om vinteren. Hvad angår markedsværdien, må vi gladeligt konstatere at huset er steget markant efter ombygningen og at det har været en god investering.

Yderligere information om projektet

https://livsstil.tv2.dk/bolig/2020-09-23-yogalaerer-og-pilot-rev-halvdelen-af-deres-hus-ned-nu-stopper-folk-udenfor-deres

Sted

Østergade 52
3250 Gilleleje