fbpx

Baldersgade 4-6

Læs projektets egen beskrivelse

Beskrivelse af bygningens anvendelse
Baldersgade 6 rummede tidligere MINERVAs filmstudier og blev i 2013 overtaget af et tv-produktionsselskab med behov for tidssvarende fasciliteter for deres redaktioner og klippere, samt et ønske om et fleksibelt ’Blackbox’-rum til alt fra studieoptagelser til konferencer og kantinefunktion.
Beskrivelse af udfordring
Baldersgade 6 er et knopskudt bygningskompleks på Nørrebro. Igennem flere hundrede år har bygningerne rummet små produktionsvirksomheder som skomager og smedje. Overordnet bestod bygningsmassen til dels af Mogens Breyens ikoniske og præmierede miniskyskraber i glas og stål fra 2001 og dels en række sammenbyggede baghuse. Den ene halvdel var tynget af ad hoc skillevægge, og lokaler med ringe dagsbelysning og dårlig infrastruktur, samt skimmelproblemer. På den anden side led den nyere glastilbygning under overophedning i sommermånederne, samt utidssvarende velfærdsinstallationer.
Kort beskrivelse af løsning
De gamle baghuse blev samlet af en ny adgangsvej, som alle kontorer hægter sig op på. Denne nye passage fører den besøgende igennem et summende rumforløb, hvor man nogle gange møder et ovenlys, andre gange en glasoverdækning, og atter andre steder bevæger man sig imellem to 7 meter høje gavle. Tårnet er blevet eftermonteret med et solafskærmningssystem som i detaljering og farvevalg, falder i med det eksisterende stålprofiler og giver facaden et nyt liv alt efter hvordan solen står. Derudover er der etableret diskrete vertikale tekøkkener som skjult bag en typisk hvidlakeret finerplade gemmer alle nødvendige faciliteter uden at påberåbe sig opmærksomhed, og med så lidt bordplads, at der aldrig roder.

Husets samlingspunkt er en 1000 kubikmeter blackbox, hvor en scene med sidde niche oplyses af store ovenlys og specieltudviklede LED lamper. Udvendigt er det gamle murværk blevet isoleret med 150mm, det betyder at den tykke ydermur nu virker som temperaturbuffer og sikrer en stabil inde-temperatur.

Parter bag projektet

Bygherre: Koncern Film & TV produktion
Arkitekt: Primus arkitekter ApS
Entreprenør: JB entreprise ApS

Sted

Baldersgade 4-6
2200 København N

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2