fbpx

Baggesenskolen

Læs projektets egen beskrivelse

Baggesenskolen i Korsør by har fået en ny farvestrålende facadebeklædning i varme, spraglede orange og gule farver på skolens noget triste betontilbygning fra 60´erne. Den farverige ny facade bygger således bro til skolens originale rødstensbygninger fra 1883. Bygningen, som kan ses fra mange sider, overstråler den mere anonyme købstadsarkitektur og bliver nærmest et vartegn i bybilledet.
Formålet med ændringen har, ud over at bryde med den oprindelige facade, været at totalrenovere skolen, så energiforbruget ender i nærheden af et passivhus. Ventilationssystemet er udskiftet, facaderne isoleret og ombeklædt, taget er renoveret, og der er etableret solcelleanlæg. En omfattende renovering af Baggesenskolen har ført til, at skolen på bygningskomponentniveau snart holder energistandarder som et passivhus.

Skolen har gennemgået en etapevis renovering, hvor ventilationssystemet er udskiftet, facaderne blev isoleret og ombeklædt, taget blev renoveret, og der blev etableret solcelleanlæg.

Der er ikke kun eleverne, der kan glæde sig over et bedre indeklima. Også Slagelse Kommune kan i fremtiden glæde sig over store drifts- og energibesparelser. Der forventes store besparelser på driften allerede inden for et år.

Parter bag projektet

Slagelse Kommune, Bjerg Arkitektur A/S

Sted

Birchnersgade 1
4220 Korsør

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000 m²